AcasăNewsMare atenție! Atac cibernetic, cu mesaje primite pe telefon! Avertismentul Poliției Române:...

Mare atenție! Atac cibernetic, cu mesaje primite pe telefon! Avertismentul Poliției Române: „Nu accesați link-uri primite de la…”

Mare atenție! Atac cibernetic, cu mesaje primite pe telefon! Avertismentul Poliției Române: „Nu accesați link-uri primite de la...” (sursa foto: universulargesean.ro)

În această perioadă a Sărbătorilor Pascale, în care românii comunică mai mult ca oricând cu persoanele dragi – familie și prieteni – a apărut o situație de risc, sub forma unor mesaje primite pe telefoanele mobile. E vorba de mesaje tip SMS, ce conțin un link. Potrivit unui specialist, ar fi vorba despre un virus de tip troian bancar.

Un avertisment despre acest tip de mesaj a venit și de la Poliția Română, în seara celei de-a doua zi de Paști. Oamenii sunt sfătuiți ferm să nu acceseze acel link – vezi foto mai jos.

Și, în general, să nu dea click pe link-uri primite de la persoane necunoscute.

”Ați primit și dumneavoastră acest mesaj?

Sperăm că nu ați accesat acel link!

Reamintim!

Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute!
Nu vă lăsați înșelați!

Vă rugăm să distribuiți acest mesaj și să le reamintiți persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online!

Vă mulțumim!” – sună mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române, luni seară, pe 25 aprilie.

sursa foto: Facebook/Poliția Româna

Expert în securitate cibernetică: „Este un atac cibernetic la scară largă”/Ce riscuri sunt

Un specialist a declarat, luni seară, la Antena 3 că este vorba despre „atac cibernetic la scară largă”.

Este un atac cibernetic la scară largă. Foarte mulți cetățeni din România au primit acest mesaj cu un link. Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link și să șteargă de îndată acest mesaj.

Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informații sensibile și să infecteze telefoanele utilizatorilor”, a anunțat Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, la postul TV menționat.

Ce ar fi de făcut dacă ați accesat deja link-ul

Pe lângă recomandarea fermă de a nu accesa link-ul dintr-un asemenea mesaj, persoanele care au apucat deja să dea click sunt îndrumați să revină la resetările din fabrică ale telefonului mobil.

„Pentru cei care au dat deja click pe link, sfatul este resetarea la setările din fabrică ale telefonului, pentru că există riscul că acest virus să fie persistent”, a mai spus specialistul.

author avatar
Andrei Coman
591 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger