AcasăNewsMarcel Vela dă cărțile pe față în scandalul de la Sectorul 1....

Marcel Vela dă cărțile pe față în scandalul de la Sectorul 1. „Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne nu au nicio atribuţie în acest sens”

Marcel Vela, ministrul de Interne a dăcut o serie de declarații, joi seară, în legătură cu scandalul de la Sectorul 1 din Capitală.

Vela a făcut precizări în acest sens, afirmând că 23 de persoane au semnat șapte procese verbale și vor fi audiate pentru aflarea adevărului.

Parchetul Sectorului 1 a preluat cazul

Marcel Vela pierde controlul. Sindicatul EUROPOL a sărit la beregata ministrului!” href=”https://www.national.ro/news/695181-695181.html” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>Marcel Vela a ţinut să precizeze că nici MAI şi nici Guvernul nu au vreo implicare în procesul electoral.

De asemenea, ministrul de Interne a precizat că „în urma imaginilor publicate aseară în mass-media ne-am autosesizat şi în prezent se fac cercetări”.

„Cu privire la evenimentele de ieri şi de alaltăieri vreau să vă spun că primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unei sesizări la 112. Astfel MAI a înaintat spre Parchetul Sectorului 1 acest dosar la care lucrează 2 procurori împreună cu colegii din MAI şi, din cele 473 de procese verbale, 7 din ele sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat respectivele 7 procese verbale, din partea tuturor partidelor, precizez, vor fi audiate având în vedere că aceste procese verbale pot fi analizate vizavi de corectitudinea completării lor.”, a mai spus Marcel Vela.

Vela face precizări despre desemnarea președintelui Biroului Electoral de Circumscripţie

„Am văzut un atac constant asupra MAI. În calitatea mea de ministru, vă comunic: legea 115 din 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale stabileşte modul de constituire a birourilor electorale de circumscripţie ale sectoarelor municipiului Bucureşti. Astfel, Biroul Electoral de Circumscripţie este format din preşedinte, un locţiitor al acestuia şi din 9 reprezentanţi ai partidelor politice care participă la alegeri în circumscripţia elefctorală respectivă.

Desemnarea preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie şi a locţiitorului acestuia se face în şedinţă publică de către preşedintele Tribunalului prin tragere la sorţi, de magistraţii şi ceilalţi jurişti care îndeplinesc cerinţele prevăzute de lege şi care nu fac parte din niciun partid politic.
Desemnarea reprezentanţilor partidelor politice se face din rândul partidelor comunicate de către partide în ordinea menţionată în comunicare.

Zece echipe ale MAI supravegheat procesul de votare

Marcel Vela spune că Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne nu au nicio atribuţie în acest sens.

„MAI asigură doar măsuri de protecţie a sediilor de votare, a transporturilor materialelor electorale către Prefecturi, depozite şi secţiile de votare, lucru pe care l-am efectuat. Nu am avut incidente.

De la nivelul Corpului de Control al ministrului de Interne, am organizat zece echipe care s-au deplasat în ţară, suprevegând câte patru judeţe fiecare, astfel încât toţi cei care nu îşi îndeplineau misiunile să fie evaluaţi şi controlaţi. Au fost trimişi în teritoriu 82 de monitori, în fiecare judeţ câte doi şi în municipiul Bucureşti, ca să supravegheze şi să îndrume activitate la nivel local.

Evenimentele înregistate şi datele pe care le aveam din surse deschise sau din cadrul MAI despre posibile intenţii ilegale. Am fost la datorie. Am organizat procesul verbal în cele mai bune condiţii în toate atribuţiile pe care le-am avut în cadrul MAI.

Am avut 1.128 de evenimente sesizate, 461 neconfirmate şi am transmis spre Parchete 279 de dosare penale.

Cu privire la evenimentele de ieri şi de a alaltăieri, primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unui sesizări la 112. MAI a înaintat spre Parchetul din cadrul S1 acest dosar la care lucrează doi procurori, împreună cu colegii din MAI”, a spus Marcel Vela.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
278 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger