AcasăNewsMarcel Ciolacu face anunțul: „Viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor...

Marcel Ciolacu face anunțul: „Viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație”

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Liderul PSD aflat la șefia Camerei Deputaților și care, după rocada guvernamentală, urmează să preia conducerea Executivului a făcut, miercuri, un anunț în contextul grevei cadrelor didactice.

O promisiune ce se dorește să ajungă în atenția profesorilor care încă nu au renunțat la greva începută în 22 mai.

Ciolacu: Acest lucru trebuie să înceteze

„Ne aflăm într-un moment în care fiecare zi de întârziere poate afecta viitorul unei generații întregi de copii. Sute de mii de elevi și părinții lor trăiesc în continuare cu teama că nu își vor putea da examenele. Acest lucru trebuie să înceteze”, a transmis, în urmă cu scurt timp, Ciolacu, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Mesajul transmis de către Marcel Ciolacu continuă astfel: „Mi-am luat astăzi angajamentul alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, că viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație având ca bază creșterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie.

În ședința de Guvern de mâine, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care consfințește decizia acestei guvernări de a pune Educația în centrul politicilor sale publice”.

Anunțul venit de la Guvern

În același context, de la Palatul Victoria s-a comunicat, miercuri, 7 iunie, că Guvernul va adopta un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării.

În comunicatul Executivului se precizează că premierul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului Educației și Ministerului Muncii „promovarea la nivelul Guvernului a unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării, în urma discuției telefonice purtate cu reprezentanții sindicatelor din sistemul de învățământ”.

Memorandumul va fi primi undă verde în ședința de joi, 8 iunie, a Executivului și va fi publicat în Monitorul Oficial, „pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar”, se transmite în comunicatul de presă de la Palatul Victoria, cu mențiunea că „garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic”.

Memorandumul poate fi consultat la acest link: http://bitly.ws/Hzpn

author avatar
Andrei Coman