AcasăNewsMaraton de vaccinare anti-Covid, luni, 21 iunie, la Biserica Neagră din Brașov

Maraton de vaccinare anti-Covid, luni, 21 iunie, la Biserica Neagră din Brașov

biserica neagraMaraton de vaccinare anti-Covid, luni, 21 iunie, la Biserica Neagră din Brașov

După ce Castelul Bran și-a deschis porțile pentru ca turiștii să poată primi vaccinul împotriva Covid-19, iată că un nou edificiu cultural vine în sprijinul programului național de vaccinare împotriva coronavirus.

Este vorba despre Biserica Neagră din Brașov, unde luni, 21 iunie, se va desfășura maratonul de vaccinare. Imunizarea se va face, la alegere, cu serurile Pfizer şi Johnson&Johnson (doză unică).

Maratonul de vaccinare din Biserica Neagră este programat între orele 10.00 şi 19.00, transmit organizatorii. Persoanele care doresc să se imunizeze împotriva Covid vor fi primite în acorduri de orgă şi vor putea vizita gratuit lăcaşul de cult.

Primul centru de vaccinare în interiorul unei biserici din România

Acesta este al nouălea eveniment din cadrul maratonului de vaccinare „Liber la vaccinare, liber la viaţă!”, iniţiat de Primăria Braşov. “Liber la biserică!” este un eveniment dedicat enoriaşilor şi personalului ecumenic, indiferent de cult.

Biserica Neagră este prima din România care îşi deschide porţile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. În Marea Britanie, bisericile şi-au deschis porţile pentru imunizări încă de la sfârşitul anului trecut, iar în Sicilia, Italia, din luna aprilie a acestui an.

author avatar
Andreea Vlad