AcasăNewsMApN cheamă rezerviştii! S-a sunat mobilizarea în 6 judeţe din România

MApN cheamă rezerviştii! S-a sunat mobilizarea în 6 judeţe din România

Ministerul Apărării Naţionale se pregăteşte de război? Acum, pretinde că vrea să verifice stadiul pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare prin exerciţii de mobilizare în şase judeţe.

Exercițiile au drept scop completarea cu resurse umane și materiale a unităților, realizarea coeziunii acționale între militarii activi și rezerviști, precum și instruirea specifică fiecărei arme.

Pe cine a mobilizat MApN?

Armata cheamă rezerviştii la pregătire. Este vorba despre militarii profesionişti care au ieşit din sistem, dar au rămas cu statutul de rezervist, dar şi de românii care au făcut armata obligatorie până în 2007 şi care acum sunt luaţi în evidenţele MApN.

Ministerul Apărării Naţionale va continua să desfăşoare şi în 2024 verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare prin exerciţii de mobilizare, care vor fi organizate în şase judeţe.

Perioadele şi locurile de desfăşurare ale acestor exerciţii, precum şi oportunităţile de documentare pentru mass-media vor fi anunţate în timp util de către structurile de informare publică ale MApN”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Angajatorii, obligaţi să lase bărbaţii la Armată

MApN a subliniat că angajatorii au obligația de a asigura prezența rezerviștilor care sunt și salariați ai companiilor, oferindu-le concediu suplimentar plătit de maxim cinci zile, pe baza unei adeverințe eliberate de centrul militar.

Documentele pentru convocarea rezerviștilor la exerciții vor fi transmise prin intermediul structurilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne.

Decizia MApN vine în contextul în care britanicii au anunţat, în urmă cu două zile, că NATO va desfăşura unul dintre cele mai mari exerciţii din istorie, în acest an, prezentând chiar şi un scenariu ipotetic de război între NATO şi Rusia.

Peste 80.000 de militari vor participa la acest exerciţiu şi aşteptăm veşti şi de la Ministerul român al Apărării pentru a afla cu ce trupe participă ţara noastră la această aplicaţie.

Centrele militare din România vor continua să actualizeze datele personale ale rezerviștilor din evidență, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

author avatar
Andrei Ștefan
5.577 afisari

21 COMENTARII

  1. @ Cine i-a instruit bă p’ăștia de la MAPN care sunt pe funcții dacă nu știu că nu mai este obligatoriu ceea ce a devenit activitate profesionistă , cum este cu armata , ?

  2. @ Specialiștilor de la MAPN când au fost atestați și avansați nu li s-a explicat că munca forțată este interzisă și că activitatea profesionistă de apărare, pentru care sunt plătiți, e treaba lor ,?

  3. @ Cică asta e armată de profesioniști însă comandanții nu știu care suntă ăia de sunt profesioniști ? De când se ocupă generalii de fotbal caută jucători de pe vrme lu’ Ceaușescu, Probabil că muncește Iedi mai mult și caută pentru Campionatul European de Fotbal, ”exerciții de apărare”, ? Parcă rușii nici nu participă, ?

  4. „dar şi de românii care au făcut armata obligatorie până în 2007 şi care acum sunt luaţi în evidenţele MApN.”
    Si mucosii de dupa 2007 ce fac, sunt bine? Au liber la bagat in vena sau sa traga pe nas? Tot pe aia care si-au facut datoria ii cheama, prosti or fi daca se duc.

    • Nu e treaba ta. Nici a mea. La armată trebuie să revină doar specialii. Nici ăia care au prestat serviciul militar!!! EI TREBUIE SĂ-ȘI APERE PRIVILEGIILE. Nu eu sau ăștia tineri.

    • Introduceti stagiul militar obligatoriu pentru tineretul internaut ca tare le place jocul cu razboiul pe calculator. Cat despre veterani vor merge sa apere țara,dar mai întâi vor trece pe la parlament si la președenție sa facă curatenie.

  5. pe de o parte inventeaza frici inchipuite cu razboiul… ca sa poata legitima noi achizitii militare inutile de vechituri de la americani.
    pe de alta parte se screm sa bage batul prin gard la rusi. nu sunteti normali la cap!
    cine sa ne atace pe noi?
    mobilizare ca sa CE? alte cheltuieli si risipa!
    nu sunt destui prosti ucrainieni carora le putrezesc ciolanele prin noroaie?
    fudulie si prostie, asta ar trebui scris pe cotroceni si cladirile gubernerului si sparlamentului.
    sau poate trebuie aparate amantele, tunurile financiare si imobiliare, averile frauduloase si jmecheria politrucilor din ultimii 34 de ani?
    trebuie aparata masoneria si coorvele tradatoare din tara?
    apoi, nu-i bai… sa vina rusii sa le faca felul. ca asta merita pentru ca au incalcat si incalca vointa de pace a poporului roman.
    noua nu ne ajung banii de rate si cheltuieli, inflatia reala roade puternic veniturile, iar lui werner, fota, tilhar de mapn si csat srl le arde de mobilizari.
    la mapn e prea plictiseala cu hotul, pardon partenerul strategic… si s-au gandit ei sa frece lumea la mobilizari fara sens.
    v-ati gandit cumva, boilor de la mapn, ca o sa va luptati cu o putere nucleara si veti si reusi ceva?
    sunteti idiotii utili ai satanistilor nato, iar poporul roman nu se baga in troaca voastra!
    bai boilor, treceti la munca reala si la productie reala si economie sustenabila ca intram in curand in colaps si faliment financiar din cauza atator imprumuturi.
    nu bine o inceput anul si trebuie belit cu alte cheltuieli militare inutile si bugetul pe acest an?

  6. Astia se prostesc. Cheama la oaste toti reumaticii …E mai degraba o diversiune sa scada treaba cu protestele, sa nu se porneasca vreo revolutie. Au socotit totul.

  7. mapn sa pună mâna pe situație si să mobilizeze guvernul si parlamentul sa lucreze doar in folosul României!
    presedinte oricum n-am avut din 1990.
    tara este prădata si furata din 1989 pana astazi… cum s-au mobilizat mapn, sri, sie, sts, dgia, dna, diicot, pg, mai, dipi?
    coruptia generalizata este inamicul national in România.
    românii nu sunt popor de ciumati si criminali!
    românii sunt crestini, nu criminali.
    in România, politicienii din aproape toate partidele au facut distrugere mai mare decat un razboi, politicienii corupti sunt inamicul cel mare si nu rusii sau altii.

  8. @ Dacă armata obligatorie a fost un abuz al societății comuniste este evident că încă mai sunt indivizi în armată și politică care sunt nostalgici ai comunismului , ?

  9. Am 55 de ani și am participat la revoluție. Cind am fost să îmi iau certificatul de revoluționar m-au trimis la plimbare.Au spus că îmi trebuie dovezi clare. După mulți ani a apărut pe net o poză cu mine în timpul revoluției. Era prea târziu. Au dat certificate altora care au văzut revoluția la televizor. Acum mă cheamă să apăr țara că am făcut armata. Să apăr țara care nu mi-a dat niciodată nimic. Nu m-a ajutat cu nimic. Doar mi-a luat. Ne-au făcut pe toți sclavi. Am ajuns la 55 de ani să îmi fac planuri pentru a pleca din țară. M-am văzut la Mihai Gâdea în emisiune. Pusese poza aceea de la revoluție pe fundal și vorbea despre revoluție. Dacă nu eram eu și alții ca mine mai exista azi Antena 3 CNN ?? Dacă nu era Dragoș Mladinovici prietenul meu care și-a dat viața pentru libertate mai existau azi televiziuni private ?? Mă cheamă să îmi dau viața pentru țară. Dragoș a murit pentru noi toți. Mai știe cineva de el ? Nu interesează pe nimeni. O cruce în cimitirul eroilor revoluției. Atât. Dumnezeu să-l odihnească.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger