AcasăNewsMApN a depus o plangere prealabila la Presedintie. Se cere revocarea decretului...

MApN a depus o plangere prealabila la Presedintie. Se cere revocarea decretului din 28 decembrie

Dupa ce ziua trecuta ministrul Apararii a facut mai multe precizari pe marginea subiectului indelung discutat in ultimele zile, cel al deciziei presedintelui de a prelungi mandatul sefului Statului Major al Apararii, miercuri s-a anuntat oficial ca institutia condusa de catre Gabriel Les a facut un pas in vederea anularii decretului in cauza.

Concret, s-a transmis faptul ca MApN a depus in cursul zilei de marti, „in temeiul articolului 7 din Legea nr. 554/2004, privind contenciosul administrativ, o plangere prealabila la Administratia Prezidentiala, prin care solicita revocarea Decretului nr. 1331 emis in data de 28 decembrie 2018, privind prelungirea mandatului sefului Statului Major al Apararii„.

Biroul de presa al Ministerului Apararii mentioneaza, intre altele, faptul ca <<in motivatia documentului, M.Ap.N. sustine faptul ca decretul incalca dispozitiile legale prevazute in Legea nr.346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale, articolul 32, alineatul 5, conform caruia „Seful Statului Major al Apararii este militarul cu rangul de conducere cel mai inalt din armata, numit de Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului apararii, cu avizul primului-ministru, pentru o perioada de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu pana la un an”>>.

Totodata, se mai puncteaza faptul ca numirea si prelungirea mandatului numarului 1 in cadrul sefului Statului Major al Apararii ar trebui sa respecte aceeasi pasi. „Concret, in document se arata ca pentru prelungirea mandatului sefului SMAp ar fi trebuit sa fie parcursa aceeasi procedura ca si in cazul numirii, mai exact la propunerea ministrului apararii nationale si cu avizul Prim-Ministrului. In acest caz, nu exista nici propunerea ministerului, nici avizul premierului” si ca „in document, a fost evidentiat precedentul juridic, prin faptul ca Presedintele Romaniei a prelungit mandatul Sefului Statului Major General in anul 2010, prin Decretul nr. 882, avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale si avizul Prim-Ministrului”.

366 afisari

2 COMENTARII

  1. Care e diferența între Oprea și Lese? Oprea măcar schimba izmene în armata asta nici măcar izmene nu a schimbat.

  2. Ma indoiesc ca gunoiul scarbos supraponderal nemernicul Satmarean Gabriel Les sa reprezinte MAPN.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger