AcasăNewsManifestatii impotriva SUA, in Afganistan, dupa ce militari americani au ars exemplare...

Manifestatii impotriva SUA, in Afganistan, dupa ce militari americani au ars exemplare ale Coranului – VIDEO

(foto: captura Youtube)

Sute de persoane au iesit in strada, miercuri, la Kabul si Jalalabad, pentru a manifesta impotriva Statelor Unite, dupa ce cu o zi inainte cativa militari americani au ars mai multe exemplare ale Coranului, la baza din Bagram.

(foto: captura Youtube)

Circa 500 de persoane au protestat in capitala afgana, aruncand cu pietre, langa cladirea Parlamentului si in apropierea unor unitati ale Fortei internationale a NATO. La Jalalabad, o mie de studenti au blocat principalele drumuri de acces.

Cel putin unul dintre manifestanti a murit, iar alti 21 au fost raniti. Potrivit unor surse oficiale, zece protestatari au fost impuscati la Jalalabad, „doi sunt in stare critica”, a declarat un oficial afgan, potrivit Mediafax.

Mai multe masini au fost incendiate si cateva magazine au fost distruse in timpul confruntarillor stradale. Politia afgana a negat, insa, ca ar fi deschis focul asupra manifestantilor.

Inca de marti sute de oameni au protestat violent in fata celei mai mari baze militare americane din Afganistan, situate la Bagram, la 60 de kilometri nord de Kabul, acuzand trupele straine ca au ars exemplare de Coran. Secretarul american al Apararii Leon Panetta si comandantul-sef al Fortei NATO in Afganistan, generalul John Allen, au adresat scuze poporului afgan, dupa acest incident.

[youtube]7Ch_EVsXnCg[/youtube]

113 afisari

1 COMENTARIU

  1. Oh, ziua mea a fost acum o luna, insa anul asta am pirimt incredibil de multime de cadouri cu aceasta ocazie. Fiecare mi le-a dat cand a putut. Iar eu ma bucur ca ziua mea dureaza o luna de zile!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger