AcasăNewsManifestatii de amploare la New York

Manifestatii de amploare la New York

NYPD a arestat manifestantii pentru ca s-au inghesuit pe Podul Brooklyn, blocandu-l

Peste 700 de persoane, care manifestau impotriva manipularii mondiale a crizei financiare,  au fost arestate la New York.

NYPD a arestat manifestantii pentru ca s-au inghesuit pe Podul Brooklyn, blocandu-l

Pentru o tara care infiereaza reprimarea revoltelor in alte state, actiunea politiei a fost foarte rau primita de new-yorkezi. Violenta indreptata impotriva manifestantilor pasnici a scos in strada si mai multi oameni. E adevarat, actiunea politiei s-a indreptat oficial impotriva celor care au tulburat ordinea publica, dar un protest are ca tel tulburarea in sine, altminteri n-ar mai fi protest. Argumentul principal al NYPD a fost ca protestatarii au blocat Podul Brooklyn. Daca erau multi? Manifestatia a inceput in cursul dupa-amiezii la Liberty Plaza, in cartierul financiar, unde campeaza de doua saptamani militanti ai miscarii „Ocupam Wall Street”. O manifestatie in acelasi spirit a avut loc si la Boston, in apropierea sediului Bancii Americii, unde au participat 3000 de persoane.

Ungurii nu vor austeritate

Peste 50.000 de persoane au manifestat la Budapesta impotriva politicii de austeritate a Guvernului conservator condus de Viktor Orban. Protestatarii s-au reunit in fata Parlamentului la apelul sindicatelor si mai multor organizatii neguvernamentale. Fostul premier socialist Ferenc Gyucsany, care a fost nevoit sa demisioneze in 2009, a participat la manifestatie alaturi de alti lideri ai opozitiei.

Portughezii impotriva saraciei

Mii de persoane au marsaluit la Lisabona si Porto in semn de protest fata de masurile de austeritate instituite de guvernul portughez, care se confrunta cu prima mare manifestatie nationala de la intrarea sa in functiune in luna iunie. Functionarii si salariatii din sectorul privat de pe intreg teritoriul tarii au iesit in strada la apelul CGTP, principala confederatie sindicala, pentru a protesta „contra saraciei si nedreptatii”.

Sean Penn in Piata Tahrir

Sean Penn a fost „protagonistul principal” al protestului egiptean

Actorul american Sean Penn s-a alaturat miilor de manifestanti adunati in Piata Tahrir din Cairo, pentru a acuza armata ca impune o dictatura militara. „L-am facut sa plece pe generalul Mubarak si am castigat un maresal”, era scris pe o pancarta. Sean Penn s-a alaturat multimii in compania lui Khaled al-Nabawi, un popular actor egiptean.

author avatar
Adina Mutar
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger