AcasăNewsManifestari si multe restrictii de circulatie, sambata, in Capitala. Un elicopter va...

Manifestari si multe restrictii de circulatie, sambata, in Capitala. Un elicopter va survola orasul

Se anunta o sambata plina, cel putin la nivel de manifestari programate in Capitala, dar si la restrictiile de circulatie ce vin „la pachet” cu acestea.

Avand in vedere numarul mare de evenimente anuntate in Bucuresti pe 9 iunie, autoritatile au luat masuri sporite menite a asigura securitatea participantilor. Pe langa faptul ca, la nivel terestru, politistii de la Ordine Publica si Rutiera vor fi in dispozivite, alaturi de jandarmi, dinspre IGPR s-a anuntat ca un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie, la bordul caruia se va afla un politist rutier, va survola pe parcursul zilei de sambata Capitala si imprejurimile, urmand sa transmita informatii menite sa le vina in ajutor echipajelor aflate in teren.

Asadar, pana sa parcurgeti restrictiile de circulatie ce vor fi valabile pe parcursul zilei de 9 iunie, e bine sa va inarmati cu rabdare si sa va ganditi din timp la alternativa de a (re)deveni pieton daca aveti drum in zona centrala a Capitalei sau la aceea a folosirii metroului.

Iata ce au anuntat reprezentantii Brigazii Rutiere, la nivel de restrictii de circulatie:

  • in cazul evenimentului sportiv RACE FOR THE CURE ROMANIA, care incepe sambata dimineata, restrictiile ce vizeaza intervalul orar 09.30 – 10.30 au in vedere:

– Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle – Aleea Cariatidelor – Bd. Constantin Prezan (restrictionare banda I de circulatie) – Arcul de Triumf – Sos. Kiseleff (restrictionare banda I de circulatiei intre Arcul de Triumf si Piata Presei Libere) – intrare in parc pe Aleea din Rondul de la Piata Presei Libere – spre coloana Monument – aleile parcului, pe langa Lacul Regelui Mihai I, trecand prin Insula Trandafirilor, pe langa Teatrul de Vara – Roaba de Cultura, iesind pe breteaua si trotuarul adiacente parcului, pe Bd. Aviatorilor (fara restrictionare trafic rutier) – finish in zona Fantanii Modura.

Sursa citata mentioneaza si ca „pentru buna desfasurare a evenimentului, intre orele 07.00-15.00, se va restrictiona accesul auto pe breteaua adiacenta Parcului Regele Mihai I, perimetrul cuprins intre Piata Beijing (intrare Pescarusi) si Piata Charles de Gaulle, iar intre orele 06.00 – 21.00, se va inchide breteaua din fata statuii Charles de Gaulle de la intrarea in Parcul Regele Mihai I”.

Se pun la dispozitia opiniei publice urmatoarele rute alternative:

Arcul de Triumf – Bd. Maresal Alexandru Averescu – Bd. Ion Mihalache – Str. Buzesti;

Bd. Ion Mihalache – Bd. Banul Manta – sos. Nicolae Titulescu – Piata Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Sos. Stefan cel Mare;

  • Urmeaza „Marsul Normalitatii”, manifestatie publica anuntata intre orele 13.30 – 15.30, pe urmatorul traseu, cu mentiunea ca deplasarea participantilor se va face pe banda I si II de circulatie:

-Piata Victoriei – Bd. Lascar Catargiu – Piata Romana – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Balcescu – Piata Universitatii – Bd. I.C. Bratianu deasupra pasajului – str. Halelor – Splaiul Independentei – Piciorul Pantei (de la Dealul Patriarhiei).

Iata si rutele alternative:

-Piata Victoriei – Calea Victoriei – Piata Natiunile Unite;

-Piata Victoriei – Str. Buzesti – Str. Berzei – Splaiul Independentei;

-Piata Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Sos. Stefan cel Mare.

  • Tot sambata va avea loc si „Marsul Diversitatii”, pe urmatorul traseu: Piata Victoriei – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Piata Universitatii, zona statui.

Sursa citata anunta ca „pentru buna desfasurare a manifestatiei, se va restrictiona traficul rutier pe traseul mentionat si strazile care acced in acesta, gradual, in functie de numarul de participanti, intre orele 17.45 – 19.30”.

Ruta alternativa: -Str. Buzesti –Str. Berzei – Splaiul Independentei;

  • Totodata, sambata va avea loc mitingul PSD, in intervalul orar 20:00 – 22:00.

Se anunta ca vor fi instituite urmatoarele restrictii de circulatie:

– pentru manifestatia publica, din Piata Victoriei, incepand cu ora 14.00, se va restrictiona traficul rutier pe Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona central – mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor);
– se va restrictiona traficul si pe Str. Paris de la Piata Quito si pana la Piata Victoriei;
– pe Str. Arh. Ion Mincu cu exceptia riveranilor;
– breteaua care leaga Bd. Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei;
– breteaua care leaga Sos. Nicolae Titulescu de Piata Victoriei;
– Bd. Lascar Catargiu intre Piata Romana si Piata Victoriei, precum si strazile care acced in acestea;
– Cal. Victoriei intre Piata Victoriei si Bd. Dacia, precum si strazile care acced in acestea;
– Bd. Aviatorilor intre Piata Charles de Gaulle si Piata Victoriei;
Totodata, nu se va permite accesul in Piata Victoriei dinspre Bd. Ion Mihalache, sos. Nicolae Titulescu, Str. Buzesti.

In cazul de fata, rutele alternative sunt urmatoarele:

-Cal. Dorobanti – Sos. Stefan cel Mare – Cal. Mosilor – Piata Universitatii;

-Bd. Ion Mihalache – Bd. Maresal Averescu – Bd. Marasti – Piata Montreal – Sos. Bucuresti-Ploiesti

  • Nu in ultimul rand, e de mentionat faptul ca in perioada 08-10 iunie a.c., Teatrul Excelsior va organiza in Piata Constitutiei un eveniment dedicat celebrarii Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul include concerte si spectacole in aer liber si aduce restrictii la nivel de trafic rutier „in perioada 08-10 iunie, intre orele 19.00 – 23.00, pe Bd. Libertatii, intre Calea 13 Septembrie si Bd. Natiunile Unite, precum si pe Bd. Unirii, intre Piata Constitutiei si Bd. I.C. Bratianu”.

Rute alternative:
-Calea Rahovei – Bd. Regina Maria – Piata Unirii;
-Piata Arsenalului – Str. Izvor – Bd. Natiunile Unite.

sursa foto: bpr.politiaromana.ro

author avatar
Cristina Stefan
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger