AcasăNewsMandria tarii: Tanarul roman care a fost admis la 11 universitati de...

Mandria tarii: Tanarul roman care a fost admis la 11 universitati de prestigiu din SUA!

Este elev in clasa a XII-a si a fost deja admis la 11 facultati de prestigiu de peste Ocean.  Alex Mihai Kis, din Satu Mare, face parte din lotul national de fizica pentru a treia oara consecutiv si se gandeste sa-si continue studiile la Universitatea Stanford din Statele Unite.

Kis Alex Mihai, membru al lotului national de fizica pentru a treia oara consecutiv, s-a facut remarcat datorita performantele deosebite la olimpiadele de fizica. Tanarul a castigat medalia de argint, dar si premiul special pentru cea mai buna lucrare practica la Olimpiada Internationala de Fizica din Rusia, noteaza portalsm.ro.

Elev in clasa a XII-a, la Colegiul National de Informatica ”Tudor Vianu” din Bucuresti, Alex se gandeste ca dupa examenul de bacalaureat, din vara, sa mearga la studii in America, la Universitatea Stanford, dupa ce a fost admis la 11 facultati de prestigiu din SUA.

„Am luat premii in toti anii in care am participat la olimpiada nationala de fizica si m-am calificat in lotul national pentru a treia oara consecutiv. Am luat medalia de argint si premiul special pentru cea mai buna lucrare practica, la Olimpiada Internationala de Fizica din Rusia. In clasa a VIII-a (cand era elev la Colegiului National ‘Mihai Eminescu’ din Satu Mare, n.r.) am luat premiul I si am primit o oferta de la un liceu din Bucuresti si am considerat ca ar fi un pas important in cariera mea. Am fost admis la 11 facultati din SUA si probabil voi alege sa merg la Stanford”, a declarat Kis Alex Mihai, potrivit aceleiasi surse.

Sursa foto: portalsm.ro

author avatar
Alina Costache
795 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger