AcasăNewsMandinga, azvarlita pe locul 12 de loteria voturilor la Eurovision

Mandinga, azvarlita pe locul 12 de loteria voturilor la Eurovision

Mandinga a fost favorita pana s-a inceput votarea pe cumetrii

Mandinga, trupa care a reprezentat anul acesta Romania la Eurovision, a incheiat competitia pe locul 12, izbutind sa primeasca punctaj maxim doar din partea Republicii Moldova.

Mandinga a fost favorita pana s-a inceput votarea pe cumetrii

“Adio, visul frumos s-a terminat”, canta demult trupa Gaz pe foc fara sa stie, atunci, ca versurile se potrivesc de minune cu rezultatul pe care Romania l-a avut, anul acesta la Eurovision.

Suedeza Loreen a castigat Eurovisionul cu melodia “Euphoria”

Desi s-a calificat lejer si a fost cotata de marile case de pariuri ca fiind una dintre favorite, trupa Mandinga nu a reusit sa obtina in finala de sambata decat un modest loc 12.Zaleilah” lui Costi Ionita a placut, dar nu suficient cat sa rupa gura targului. Cel putin asa rezulta daca analizam felul in care au votat celelalte tari inscrise in competitie si nu ne gandim la cumetriile si aliantele care au “lucrat”, ca de obicei, de altfel.  Si fiindca tot veni vorba despre acest subiect, n-ar strica sa ne amintim ca, spre deosebire de nordici, care s-au votat intre ei, membrii fostei URSS, care iar s-au votat intre ei si membrii fostei Iugoslavii, care au procedat asisderea, Romania nu a izbutit sa faca alianta cu nimeni.

Vecinii nostri bulgari, ungari si ucraineni s-au facut ca ploua si nu ne-au onorat nici macar cu un amarat de punct. “Onoarea” a fost salvata, insa, de Moldova, care ne-a oferit punctaj maxim. Nu-i vorba, si Romania si-a trimis cele 12 puncte catre Pasha Parfeny, dar cum melodia a fost haioasa si cantata frumos, este de inteles. In rest, parasiti, pana si de maltezi, care de la Mihai Traistariu incoace, ne-au tot votat, ne-am multumit cu mizilicuri de la rusi, ciprioti ori turci.

Dincolo de toate aceste calcule pana la urma meschine, ramane clar un lucru: Mandinga a incercat sa reprezinte Romania cat a putut de bine, lucru subliniat chiar de membrii trupei.”Suntem mandri ca am avut ocazia sa reprezentam Romania la cel mai important concurs muzical european. Ne pare rau ca nu am reusit sa aducem un loc mai bun pentru tara noastra, dar Dumnezeu ne este martor ca am muncit enorm si ne-am dedicat integral acestui concurs. Noi am oferit tot ceea ce am avut mai bun pe scena”, a declarat Elena, solista trupei, la scurt timp dupa concurs.

Cum era de asteptat,  imediat dupa Eurovision, retelele de socializare au fost “atacate” cu sute de mesaje privitoare la prestatia reprezentantilor nostri. Desi au fost si carcotasi, cei mai multi internauti au avut cuvinte de lauda pentru Mandinga, dar si pentru Elena, care s-a ales cu declaratii de dragoste si solicitari de a poza in Playboy. Ba, a existat si un finlandez care s-a aratat dispus sa ii ierte pe toti cersetorii romani din tara lui natala de dragul frumoasei noastre brunete.

Mandinga, laudata de presa internationala

Desi nu a reusit sa obtina decat locul 12 la Eurovisionul de anul acesta, trupa Mandinga a fost apreciata de jurnalistii straini pentru prestatia in concurs.

„Pentru cei care urasc baladele Eurovisionului, iata antidotul perfect. Un imn clasic de vara si plaja! Romania n-a castigat niciodata Eurovisionul. Este momentul acum?”, au facut galerie pe toata durata competitiei jurnalistii de la  Wall Street Journal. Nici britanicii de la cotidianul “The Telegraph” n-au ramas indiferenti la “Zaleilah “ noastra, laudand piesa trupei Mandinga pentru veselie.  Laude au venit si de la publicatia USA Today, care a tinut sa multumeasca trupei din Romania pentru ca a avut “mila” si a inviorat atmosfera lacrimogena si depresiva instalata pe la jumatatea concursului.

author avatar
Alina Creanga
848 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce tare era sa iesim , noi romanii pe locul 1 sau 2 maxim 3 la Eurovizion , aste eeeeee Mult succes in continuare artistilor romani

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger