AcasăNewsMandatul de senator al lui Diaconu a incetat, desi nu a fost...

Mandatul de senator al lui Diaconu a incetat, desi nu a fost intrunit cvorumul

(foto: captura realitatea)

Mandatul lui Mircea Diaconu a incetat in ciuda faptului ca nu a fost intrunit cvorumul la sedinta Senatului de marti, a anuntat presedintele camerei, Crin Antonescu.

(foto: captura realitatea)

La deschiderea sedintei, presedintele Senatului, Crin Antonescu, a invocat decizia 972/2012 a Curtii Constitutionale, referitoare la sesizarea CSM privind existenta unui conflict juridic intre autoritatea judecatoreasca, reprezentata de ICCJ, pe de o parte, si autoritatea legiuitoare, reprezentata de Senat, pe de alta parte. „Suntem astazi in fata formalitatii de a inchide acest conflict printr-o hotarare a Senatului”, a declarat Antonescu.

Pentru intrunirea conditiei de cvorum era necesar ca la sedinta sa participe peste 60 de senatori, insa nu au fost prezenti decat 25. De marti, 4 decembrie, Mircea Diaconu nu mai este senator, decizia fiind datata cu 19 iunie, astfel incat, cel mai probabil, de la acea data si pana in prezent Diaconu va trebui sa returneze salariile primite ca parlamentar.

”Din ce am vazut, s-a luat act de decizia CCR. Practic, din acest moment, Mircea Diaconu nu mai ocupa aceasta functie. Din pacate, este regretabil ca s-a ajuns cu foarte mare intarziere la acest moment”, a precizat Horia Georgescu, presedintele ANI.

author avatar
Alina Costache
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger