AcasăNewsManda: Prima informatie trimisa de SRI despre pesta porcina, in iunie 2016

Manda: Prima informatie trimisa de SRI despre pesta porcina, in iunie 2016

Printre aspectele avute in vedere in timpul discutiilor de mai bine de opt ore pe care reprezentantii Comisiei parlamentare de control asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii le-au avut, joi, cu directorul SRI Eduard Hellvig s-a numarat si subiectul pestei porcine africane (PPA).

Astfel, Claudiu Manda, seful forului parlamentar a anuntat, dupa sedinta maraton ce anume li s-a transmis de la varful Serviciului despre acest subiect, si anume: „conducerea SRI ne-a informat ca prima informatie (…) pe care au avut-o si au transmis-o beneficiarilor legali a fost in iunie 2016”, atunci cand „previzionau ca la granita externa a Romaniei exista posibilitatea, legat de porcii mistreti, sa existe riscul ca in Romania sa apara pesta porcina africana”. Seful Comisiei parlamentare a adaugat ca „informarile respective au fost la nivel de prim-ministru, ministri, probabil si ANSVSA”.

Mai mult, in acest context, Manda a adus in discutie faptul ca pana in august 2018 au fost facute, in total, 132 de informari – atat catre structuri locale, cat si catre cele centrale.

Din cate se stie, primul focar de PPA a fost anuntat in iulie 2017, in Satu Mare. Recent, ANSVSA transmisese faptul ca pesta porcina africana evolueaza in 12 judete – mai exact in 207 localitati si ca peste 230.000 de porci au fost eliminati ca urmare a acestei situatii.

237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger