AcasăNews„Mâncarea săracului”, afectată de inflație. Suma uriașă pe care a plătit-o un...

„Mâncarea săracului”, afectată de inflație. Suma uriașă pe care a plătit-o un turist pe o felie de pâine cu untură de porc, într-un restaurant din Cluj

paine cu untura„Mâncarea săracului”, afectată de inflație. Suma uriașă pe care a plătit-o un turist pe o felie de pâine cu untură de porc, într-un restaurant din Cluj

„Mâncarea săracului”, aşa cum se numeşte pâinea cu untură, nu mai e ce a fost odată, aceasta fiind puternic afectată de inflație.

„Mâncarea săracului” reprezintă un preparat care conține unsoare și ceapă, lansat după Revoluție și devenit „celebru” pentru că era extrem de ieftin.

Pâinea cu untură, o delicatesă scumpă în restaurantele din Cluj

Nici măcar „mâncarea săracului” nu mai este ce a fost odată, costând nu mai puțin de 20 de lei! Un turist a dezvăluit prețul recent, pe rețelele de socializare. „Inflația în România. Când am fost ultima dată era 2 RON porția. Acum e aproape 20. Pentru cunoscători!”, a declarat un clujean citat de publicația locală Știri de Cluj.

În acest fel, se pare că și untura de porc a suferit din cauza inflației din ultimii doi ani, aceasta fiind cea mai ieftină dintre produsele rezultate în urma tăierii animalului.

Unul dintre motivele pentru care restaurantele cer sume atât de mari ar fi acela că până și untura, un aliment care era, pe vremuri, atât de ieftin, s-a scumpit enorm. Potrivit site-urilor de specialitate, un kilogram de slănină costă, în martie 2023. între 25 și 30 de lei. Dacă este proaspătă, poate costa chiar și 40 de lei!

author avatar
Andreea Vlad