AcasăNews„Mâncarea săracului”, afectată de inflație. Suma uriașă pe care a plătit-o un...

„Mâncarea săracului”, afectată de inflație. Suma uriașă pe care a plătit-o un turist pe o felie de pâine cu untură de porc, într-un restaurant din Cluj

paine cu untura„Mâncarea săracului”, afectată de inflație. Suma uriașă pe care a plătit-o un turist pe o felie de pâine cu untură de porc, într-un restaurant din Cluj

„Mâncarea săracului”, aşa cum se numeşte pâinea cu untură, nu mai e ce a fost odată, aceasta fiind puternic afectată de inflație.

„Mâncarea săracului” reprezintă un preparat care conține unsoare și ceapă, lansat după Revoluție și devenit „celebru” pentru că era extrem de ieftin.

Pâinea cu untură, o delicatesă scumpă în restaurantele din Cluj

Nici măcar „mâncarea săracului” nu mai este ce a fost odată, costând nu mai puțin de 20 de lei! Un turist a dezvăluit prețul recent, pe rețelele de socializare. „Inflația în România. Când am fost ultima dată era 2 RON porția. Acum e aproape 20. Pentru cunoscători!”, a declarat un clujean citat de publicația locală Știri de Cluj.

În acest fel, se pare că și untura de porc a suferit din cauza inflației din ultimii doi ani, aceasta fiind cea mai ieftină dintre produsele rezultate în urma tăierii animalului.

Unul dintre motivele pentru care restaurantele cer sume atât de mari ar fi acela că până și untura, un aliment care era, pe vremuri, atât de ieftin, s-a scumpit enorm. Potrivit site-urilor de specialitate, un kilogram de slănină costă, în martie 2023. între 25 și 30 de lei. Dacă este proaspătă, poate costa chiar și 40 de lei!

author avatar
Andreea Vlad
1.129 afisari

7 COMENTARII

  1. Ei daca sufera sa manance untura la restaurant…La restaurant mananci altceva.Iar daca ai pofta o mananci acasa.Untura nu e scumpa la producatori.Iar daca vrei si untura si jumari o poti prepara acasa doar o tai si pui in oala.
    Oamenii vor suferi de foame pentru ca au uitat retetele bunicii

    • Parvenitu tot parvenit.
      No, se duce la restaurant la Cloooj sa comande ce manca la acasa odat: paine cu untooora.

  2. Nu pot astia din horeca sa ceara ca referinta de pret cum e la restaurantul din parlament unde mananca gura decidentilor care ne a adus in mizerie??

  3. CASA IN CARE NU SE GATESTE NU CONTINE IUBIRE! PREA LENESI SI FIȚOSI. DACA VINE O FOAMETE, PUTUROSII MOR PRIMII.
    ASA VA TREBUIE DACA V-ATI LUAT DE NEVESTE PITI DE MALL…NU GATESTE, NU IUBESTE, ARE BONA SI SOFER, IAR PE TINE, ROMAN COCLIT TE VOR FU..E PROSTITUATELE …UITA-TE LA FEMEIE SI VEI STI CATE PARALE FACE BARBATUL! SI MINTEA LUI! BAȘINI DE ROMANI COCLITI..
    LA BUNICA-TA NU MANCAI O UNTURA SI SA II LASI SI EI DE UN CASCAVAL, TE-AI DUS LA RESTAURANT SA HALESTI UNTURA PE PAINE!! DOAMNE, FERI! NU FACETI A BINE!!!

    • SI DACA ARE SASE CASE ? SI NEVASTA FOSTA COJOCAREASA SI EL FOST FALSIFICATOR IN ACTE CIVILE ?
      ASTIA MANCA LA RESTAURANT. , KACAM-AS IN FARFURIILE LOR

  4. Clooooooj se stie ca este in alta galaxie, garsoniere de sute de mii de euro, untura din aur, oameni cu doar doua viteze, etc. Parca mai era groapa de gunoi Pata Rat pe acolo daca mai tin eu minte…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Stormy Daniels a povestit cum Donald Trump a provocat-o să-l „pleznească la fund”: „Mi-am pierdut cunoștința”

Fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels depune mărturie la New York, în procesul fostului lider de la Casa Albă și a povestit,...

Avertizare de ploi, grindină și vijelii. Zonele aflate sub COD GALBEN – HARTA/Cum va fi vremea în București

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, miercuri, o atenționare Cod galben de vreme instabilă.Conform hărții aferente avertizării meteo, mai multe județe...
proger