AcasăNewsManastire, paravan pentru evaziune fiscala. Perchezitii in mai multe judete din Romania

Manastire, paravan pentru evaziune fiscala. Perchezitii in mai multe judete din Romania

Pe data de 4 aprilie, 23 de perchezitii au loc in mai multe judete din Romania pentru gasirea unor persoane suspectate de spalare de bani proveniti prin intermediul unei institutii de cult. Politistii si procurorii au pus in executare 17 mandatate de aducere.

Perchezitiile au loc in Bacau, Vaslui, Iasi, Oradea, Cluj Napoca, Brasov, Iernut, Targu Mures si Reghin. Autoritatile au spus ca incepand cu data de 19 octombrie 2010 si pana in prezent, au fost facute mai multe viramante bancare, in contul unei manastiri, sub titlul de “sponsorizare”, cu suma de 914.000 lei. Banii proveneau din contul bancar al unei societati comerciale din Brasov si erau virati mai departe, in contul unor persoane fizice, identificate ca fiind angajati ai firmei respective.

Au fost identificate 17 persoane care incasau bani in conturile bancare personale, cu titluri diferite “achitizie tabla”, “cherestea”, “cv. tabla”, “cv. rasaduri”, “cv. ceara”, “cv. muguri de pin”, “rasina” sau “lemn  iconostas” din contul bancar al institutiei de cult.

Bugetul statului a fost prejudiciat, fiind inregistrate cheltuieli ireale in contabilitate in suma de 914.000 lei. Prejudiciul fiscal este de 292.480 lei, impozit pe profit si impozit pe dividente.

Transferurile succesive de bani, efectuate prin conturile societatii comerciale, al institutiei de cult, au avut ca scop spalarea sumelor de bani rezultate din savarsirea evaziunii fiscale, respectiv a sumei de 914.000 lei, arata Romania TV.

author avatar
Anca Murgoci
364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger