AcasăNewsManagerul Spitalului din Murgeni a demisionat la o săptămână după ce trei...

Managerul Spitalului din Murgeni a demisionat la o săptămână după ce trei pacienţi au murit

sursa foto: gds.ro

La o săptămână de la drama care s-a abătut asupra unității spitalicești din Murgeni, acolo unde mai mulți pacienți s-au îmbolnăvit după ce ar fi mâncat alimente pe bază de pește, despre managerul Spitalului de Psihiatrie din orașul situat în județul Vaslui s-a aflat că a renunțat la această funcție.

Managerul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni, Ionel Carp, şi-a înaintat demisia din funcţie, după aproximativ zece ani în care a condus spitalul, potrivit news.ro. Și la o săptămână de la situația apărută la unitatea medicală.

Nu a precizat, în documentul depus la administrația locală, motivul demisiei, iar atribuțiile funcției sale vor fi preluate, interimar, de un director din cadrul Primăriei Murgeni.

Ionel Carp, manager al Spitalului de Psihiatrie din Murgeni, unitate medicală unde trei pacienţi au murit şi alţi 23 au ajuns la spital, cu simptome digestive, a demisionat din funcţie la o săptămână de la aceste incidente, menționează aceeași sursă.

Primarul din Murgeni: „Da, am primit această demisie”

Spitalul de Psihiatrie Murgeni se află în subordinea Consiliului Local. Edilul din Murgeni a confirmat că a primit demisia managerului Carp.

„Da, am primit această demisie. Nu motivat nici într-un fel, a fost un act unilateral de voinţă”, a declarat pentru sursa citată, primarul localităţii Murgeni, Eduard Cazacu.
Edilul a menționat că autorităţile locale nu au solicitat demisia managerului. Și asta având în vedere că nu s-a stabilit, oficial, care a fost cauza îmbolnăvirilor şi a deceselor.

„Nu i-am cerut nimic, pentru că nu au venit până în prezent toate analizele. Nu putem incrimina, nu putem lua o astfel de decizie în lipsa unor probe”, a precizat primarul din Murgeni.

Edilul a anunțat, totodată, că atribuţiile managerului spitalului au fost preluate interimar de către directorul economic din Primăria Murgeni.

Se fac analize și anchete pentru a se stabili ce anume s-a întâmplat la acest spital. Dar deocamdată nu a fost stabilită cert cauza îmbolnăvirilor și a deceselor din rândul pacienților de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni.

Ministrul Rafila, zilele trecute: „ A fost vorba mai degrabă despre o intoxicație”

„Este important să vedem care este sursa acestei toxinfecții sau intoxicații, după caz, nu știm încă, și bineînțeles, poliția, care desfășoară la rândul ei o anchetă, de data aceasta penală, va prezenta, în momentul în care vor avea mai multe informații, concluzii legate de desfășurarea acestei situații și sperăm să existe o explicație foarte clară pentru public, pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo în mod evident s-a bazat și pe o neglijență sau nerespectarea unor protocoale legate de modul de administrare a hranei într-o unitate spitalicească”, spunea ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, joia trecută, în 23 noiembrie, la finalul ședinței de Guvern, cu referire la situația înregistrată la spitalul de psihiatrie din Murgeni.

„Opinia mea este că nu a fost vorba despre o infecție bacteriană, pentru că o infecție bacteriană are nevoie de un anumit timp să evolueze. Aici a fost vorba mai degrabă despre o intoxicație. Sigur, nu am niciun element deocamdată de sprijin, pentru că tulburările digestive au fost urmate la scurt timp de tulburări circulatorii majore care au dus la decesul celor trei persoane, ori lucrul ăsta se întâmplă atunci când ingerezi o substanță toxică, fie că este o toxină provenită de la bacterii, poate să fie o toxină bacteriană sau o substanță chimică”, a mai precizat ministrul Rafila, în fața presei, în 23 noiembrie.

author avatar
Andrei Coman
216 afisari

1 COMENTARIU

  1. Au mermelit analizele?
    O sa se intoarca vinovatii la serviciu ?Vor cere si daune?
    De ce nu trimit analizele la un laborator din strainatate?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger