AcasăNews„Mâna dreaptă” a lui Iohannis a fost sudată

„Mâna dreaptă” a lui Iohannis a fost sudată

Astrid Fodor, săsoaică succesoare a lui Klaus Iohannis la Primăria Sibiu, a câștigat miercuri procesul cu Prefectura orașului, care a emis ordin de încetare a mandatului înainte de termen. Pe cale de consecință, Fodor rămâne primarul orașului. Decizia este definitivă.

Foto Facebook

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundaru, a declarat că magistrații au decis ca Astrid Fodor să rămână primar al orașului Sibiu.

„Tribunalul Sibiu s-a pronunțat în dosarul nr. 2075/85/2019, în sensul că instanța de judecată admite excepția lipsei calității procesual pasive invocată de Instituția Prefectului Județului Sibiu și respinge acțiunea formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora în contradictoriu cu această pârâtă. Admite acțiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora, în contradictoriu cu pârât Prefectul Județului Sibiu, și în consecință anulează Ordinul nr. 262 din 03.07.2019 emis de Prefectul județului Sibiu, privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatatului Primarului Municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora. Repune reclamanta în situația anterioară emiterii ordinului cu plata retroactivă a indemnizației cuvenite de la emiterea ordinului până la repunerea efectivă în funcție”, a spus Prundaru.

Hotărârea Tribunalului Sibiu este definitivă.

Pentru mai multe detalii, citiți știrea inițială:„Mâna dreaptă” a lui Iohannis a fost retezată

author avatar
Emanuela-Andreea Pană