AcasăNews„Mâna dreaptă" a lui Iohannis a fost retezată

„Mâna dreaptă” a lui Iohannis a fost retezată

Astrid Fodor, „mămuca” săsoaică succesoare a „tătucului” Klaus Iohannis la Primăria orașului Sibiu, și apropiată a acestuia, a fost suspendată din funcție.  

Sursa foto Facebook

Prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, a anunțat, miercuri, că a semnat documentul prin care se ia act de starea de incompatibilitate a primarului Astrid Fodor, act care reprezintă concret și încetarea mandatului edilului.

„Astăzi a fost semnat ordinul, astăzi a şi fost comunicat, atât persoanei, cât şi Consiliului Municipal. Acest ordin, potrivit legslaţiei în domeniu, poate fi contestat în termen de zece zile de la comunicare, la instanţa de contenios administrativ”, a declarat Munteanu.

De altfel, Astrid Fodor a anunţat deja că va contesta ordinul emis de prefectul de Sibiu.

La originea deciziei stă un raport emis de Agenția Națională de Integritate în 2015, raport prin care se constata starea de incompatibilitate a viceprimarului Fodor pentru perioada 2012-2014 (când în calitate de consilier local a făcut parte din consiliul de administrație al Colegiului național „Samuel von Brukenthal” și cel al Grădiniței nr. 37, deși era și viceprimar, iar o lege semnala o incompatibilitate în această ultimă funcție și calitatea de membru de CA).

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
1.170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger