AcasăNews"Mână criminală" la Ferma Dacilor? Cele trei ipoteze în cazul tragediei în...

„Mână criminală” la Ferma Dacilor? Cele trei ipoteze în cazul tragediei în care au murit 6 oameni

„Ferma Dacilor”, o pensiune din Gura Vadului, s-a făcut scrum marți dimineața. Șase persoane au murit, iar alte 2 persoane sunt date dispărute și căutate de autorități.

Localul nu avea autorizație de incendiu, iar în anul 2019 au fost făcute verificări, moment în care s-au găsit mai multe nereguli și s-au dat 6 avertismente.

26 de oameni participau la o petrecere

În momentul izbucnirii flăcărilor, în pensiune se aflau 26 persoane care au participat la o petrecere. 18 au reușit să se evacueze la timp. Două persoane, un copil și un adult, au fost rănite.

Cele trei ipoteze ale dezastrului:

Printre ipoteze ar fi:

  • o defecțiune la centrala pe lemne a complexului,
  • o mână criminală,
  • o supraîncărcare a rețelei electrice.

Ancheta va trebui să lămurească și dacă holul restaurantului respectă sau nu normele de securitate la incendiu. Însă acest lucru ar fi trebuit să fie observat la controalele din trecut ale pompierilor.

Ferma Dacilor, profit de 2 milioane lei

Pensiunea „Ferma Dacilor” a făcut un profit uriaș pentru o pensiune. În 2022, profitul a fost de 2 milioane de lei la o cifră de afaceri de 5,4 milioane de lei.

Potrivit unei firme care se ocupa cu așa ceva, prețul unui proiect de securitate la incendiu, care include planul de situație cu căile de intervenție și acces, planul de evacuare, schema de amplasare a stingătoarelor de incendiu și zonele cu pericol de incendiu, se situează în medie la câteva mii de lei, câteva sute de euro, maxim 2-3.000 euro.

Patronul fermei se numește Cornel Dinicu, iar într-un interviu acordat în iulie unui jurnalist local se plângea că autoritățile îi dădeau foarte greu autorizațiile.

„La momentul verificării nu au fost puse la dispoziţia inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcţiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării şi obţinerii avizului/ autorizaţiei de securitate la incendiu”, a precizat ISU Prahova.

author avatar
Andrei Ștefan
920 afisari

3 COMENTARII

  1. Oare câte degete a trăit interlopul asta ?…Asa cretinilor duceți-vă la pensiuni făcute de toți interlopii, milițienii….că vă reintoarceti cu picioarele înainte…
    90 % din presiunile din românia sunt ale acestor criminali!…

    • Da’ cate bombe din Bucuresti si alte orase au autorizatie la incendiu? Te uiti la ele si te sperii! O cosmelie joasa acoperita cu tabla din care iese fum.
      La Afi la piza hut daca intri si te prinde un incediu nu ai pe unde sa iesi.Esti suspendat in aer, inconjurat doar de sticla.Intrarea e ingusta, scari rulante, inguste, cupole de sticla , vai de ei !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger