AcasăNewsMamitzu a bagat OTV-ul lui Dan Diaconescu faliment!

Mamitzu a bagat OTV-ul lui Dan Diaconescu faliment!

OTV a intrat in faliment, dupa ce, miercuri, Tribunalul Bucuresti a admis solicitarea societatii Mamitzu Production SRL, care a cerut instantei declansarea procedurii insolventei pentru televiziunea lui Dan Diaconescu.

Societatea Mamitzu Production SRL a solicitat Tribunalului Bucuresti (TB), pe 30 noiembrie 2011, deschiderea procedurii insolventei in cazul societatii Ocram Televiziune SRL, potrivit datelor publicate pe site-ul TB. Materia juridica in acest caz este falimentul.

Societatea Ocram Televiziune SRL detine licenta audiovizuala a televiziunii OTV. Actionarii Ocram Televiziune SRL sunt: Dan Diaconescu – asociat principal (80,1%) si GMG Media Box SA (19,9%). Actionarii GMG Media Box SA sunt: PSV Company SA – 99,996%, Enache Sorin si Druica Constantin – cu cate 0,002%. Actionarii PSV Company SA sunt: Elbahold Limited (Cipru) – 54,422728%, Asociatia salariatilor din SNP Petrom SA (25 asociati) – 25%, PSV Company SA – 10,010714% si actionari persoane fizice (8577) – 10,566558%. Actionar unic al Elbahold Limited (Cipru) este Berhill Limited (Cipru), al carei actionar unic este Luca Liviu.

Dan Diaconescu

Potrivit informatiilor postate pe site-ul TB, instanta a admis miercuri, 28 martie, solicitarea Mamitzu Production SRL de declansare a procedurii insolventei in cazul OTV.

De asemenea, instanta ordona ridicarea dreptului de administrare a debitoarei (OTV, n.r.) si dispune incetarea mandatului administratorilor statutari ai debitoarei. Instanta a decis, totodata, sa desemneze provizoriu, pana la prima adunare a creditorilor, ca administrator judiciar pe ACSIS SOLV IPURL, cu o retributie lunara de 2.000 lei, exclusiv TVA, din averea debitoarei.

Pe de alta parte, daca administratorul judiciar refuza numirea pe motive temeinice, va notifica judecatorul sindic in termen de 5 zile de la comunicarea sentintei de numire, sub sanctiunea aplicarii unei amenzi de 500 – 1.000 lei in caz de necomunicarea refuzului.

Administratorul judiciar va notifica creditoarea, debitoarea, actionarii/ asociatii si ORC – Bucuresti cu privire la urmatoarele aspecte: termenul limita pentru inregistrarea cererilor de administrare a creantelor la 21.05.2012; termenul de verificarea creantelor, intocmirea, afisarea si comunicarea tabelului preliminar la 21.06.2012; termenul de definitivarea tabelului creantelor la 21.07.2012; termenul pentru solutionarea contestatiilor la tabelul preliminar la 11.07.2012; locul si data, respectiv ora primei sedinte a adunarii generale a creditorilor.

In termen de 40 de zile de la comunicare, administratorul judiciar va intocmi un raport amanuntit asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia starii de insolventa, cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabila pentru a putea fi angajata raspunderea patrimoniala a acestora.

Administratorul judiciar va inventaria patrimoniul debitoarei si va lua masuri pentru conservarea bunurilor, aplicand sigilii acolo unde este cazul, va intocmi bilantul de deschidere a procedurii, va depune diligente pentru recuperarea creantelor debitoarei. Pe durata perioadei de observatie, administratorul judiciar se va ingriji de redimensionarea organigramei, astfel incat sa corespunda acestei etape si va asigura continuarea activitatii in scopul obtinerii unui rezultat financiar cat mai bun.

De la data deschiderii procedurii, se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitoarei sau bunurilor sale, respectiv orice termene de prescriptie a acestor actiuni.

Pe perioada de observatie, OTV va putea sa continue desfasurarea activitatilor curente si poate efectua plati catre cunoscuti care sa se incadreze in conditii obisnuite de exercitare a activitatii curente sub conducerea administratorului judiciar. Administratorul judiciar va mentine sau va denunta contractele incheiate de debitoare in functie de necesitati si oportunitatea lor, iar acolo unde se impune va solicita anularea actelor frauduloase incheiate in dauna creditoarei si a oricaror transferuri patrimoniale.

author avatar
Ciprian Purice
528 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger