AcasăNewsMama unui copil ucis la Revoluţie şi-a dat foc în Poiana Brașov....

Mama unui copil ucis la Revoluţie şi-a dat foc în Poiana Brașov. De ce autorităţile au tăcut mâlc?

(sursa foto: Facebook/Salvamont Poiana Brașov)

Mama unui copil ucis la Revoluţie şi-a dat foc în Poiana Brașov în data de 25 mai 2023. Femeia s-a autoincendiat chiar de Ziua Eroilor, în semn de protest, după ce a fost batjocorită de statul român.

Autoritățile nu au informat la momentul respectiv despre tragedie. Practic, au tăcut mâlc!

Femeia voia ca indemnizaţia să-i fie virată în Spania

De ce a recurs femeia la acest gest disperat? Ea locuia de mai mult timp în Spania, la fiica ei, venise în România şi umbla pe la instituţii pentru ca indemnizaţia pe care o primea de la statul român, în valoare de 918 lei, să-i fie virată în Spania.

Femeia, care trăia deja de decenii cu durerea morţii fiului său şi cea a faptului că, după atâţia ani, Justiţia nu i-a trimis după gratii pe vinovaţi, i-a povestit unui prieten că a fost umilită efectiv în special la casa de pensii (din București, se pare), unde i s-a spus că din moment ce trăieşte în Spania n-are nevoie de banii de la statul român.

Pe 25 mai, s-a dus la mormântul lui Florin, băiatul ei de 12 ani împușcat la Revoluție, după aceea s-a dus în Poiana Brașov, și-a turnat benzină, și și-a dat foc…

Atunci când au reușit să o resusciteze, a spus că: «Am făcut gestul ăsta în numele eroilor-martiri». După aceea și-a dat duhul.

Oameni buni, în ce țară trăim dacă o mamă de erou moare în felul acesta și toată lumea tace ? În ce țară trăim dacă o mamă de erou martir își ia viața sătulă de batjocura statului român ?

Dacă o mamă de Erou Martir își ia viața pentru că procurorii și judecătorii îmbuibați de salarii și pensii speciale mimează justiția de 33 de ani ? Unde am ajuns ? Ce fel de oameni suntem?”, a scris Cătălin Giurcanu, un apropiat al femeii.

Autoritățile au vorbit după două săptămâni

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brașov a transmis următoarele, la două săptămâni de la incident, conform mytext.ro:

„La data de 25 mai 2023, în jurul orei 18.00, Poliția Stațiunii Poiana Brașov a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de sex feminin și-ar fi dat foc în zona Poiana Mică a stațiunii Poiana Brașov.

Aflându-se în echipajul auto S.M.U.R.D., persoana vătămată a intrat în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare și s-a constatat decesul acesteia.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție legală”.

author avatar
Andrei Ștefan
469 afisari

8 COMENTARII

  1. NU UITATI !!! GUVERNUL NAZISTULUI SASE CASE , UN IMPOSTOR CRIMINAL CE A UCIS SUTE DE MII DE ROMANI PRIN INDOLENTA , PRIN NEPASARE SI INCOMPETENTA CRASA DE CARE DA DOVADA SI DECIZIILE GRESITE ASTFEL ADUCAND UN PREJUDICIU COLOSAL POPORULUI ROMAN

    ACEST CRIMINAL CE A PUS IN FUNCTIE LA ORDINILE SALE UN GUVERN MARIONETA CE EXECUTA ORDINELE DICTATORULUI CRIMINAL , TREBUIESC TRASI LA RASPUNDERE PRECUM CEAUSESCU

    CRIMINALII TRBUIESC JUDECATI SI EXECUTATI

  2. Toată clasa politica și cei din justiție care sunt de treizeci de ani sa ajungă la același final ,nu merita nimic divers.

  3. dar de faptul ca ambasadoarea SUA Kavalec , a spus ca nu este in ordine ca dosarele borfasilor sa stea in asteptarea prescriptie si acestia sa fie achitati , de ce tac autoritatile ?

  4. Dumnezeu s-o odihnească în pace !….Cui îi face dosar penal miliția?…bă în ce țară trăim…
    Auzi răspuns al unei bugetare ,la ce-ți trebuie banii dacă trăiești în altă țară!…
    Rușine Iohannis, rușine România!…

  5. Nu exista mai mare durere in lume, pentru un parinte, decat pierderea unui copil in conditii inca neclare, devenit ulterior erou martir. Martir, am inteles, dar de ce si erou ??/ Ce poti intelege la 12 ani din ce se intampla in jurul tau, cu ce ganduri te-ai alaturat evenimentelor, ce stiai tu sa faci ca sa ajuti ”revolutia” si mai ales ce fapte vitejesti ai savarsit ca sa devii erou ??? Nu judec nici pentru asta , avand in vedere ”eroii” deveniti peste noapte care fie se gaseau la serviciul de zi cu zi fie treceau prin zonele fierbinti in drumul spre piata, fie cascau doar ochii iar, unii mai nerusinati se uitau doar la televizor. Gestul mamei ??? De inteles oarecum, avand in vedere timpul scurs, insa, motivatia e cam subtire iar locul ales e chiar bizar. As fi inteles daca ar fi facut-o in mijlocul Bucurestiului cu televiziunile (mari doritoare de cancanuri), de fata, dar asa in aerul curat al muntilor n-are logica, la fel cum lipsit de logica e si pretextul. Hai, sa fim seriosi . Banii puteau fi accesati oriunde s-ar fi aflat, poate dorea sa-i fie ttrimisi cu geanta diplomatica. Asa as mai intelege. Oamenii astia (unii) au ramas cu sechele iar pe onor conducatorii natiei, din 90 incoace ia durut si-i doare-n dos de ei si exemplele pot continua… Colectiv, incendii spitale, Covid etc.

    • Se pare ca nu intelegi multe dumneata. Iti recomand cu caldura sa te interesezi de cazul Nicu Vlase. Am avut sansa sa il cunosc,pe el si familia sa. Am avut ocazia sa vad durerea lor si s-al vad noaptea de 22/23 Dec .Poate ai dreptate atunci cand vb de un copil de 12 ani dar poate ca nu…..Mama copilului cu siguranta nu poate fi acuzata ca mai gandea logic dupa aceasta pierdere. Sa ai un bou sau vaca in fata sa iti spuna ca nu ai ,,nevoie,, ca vezi doamne esti ,,aranjat,, pt ca nu ai ramas sa mananci salam cu soia cu siguranta pune capac la tot absurdul….Sa ai conationali de o asemenea imbecilitate,care sa ,,decida,, ei atunci cand e lege si care nici unul nu a spus nimic despre fecaloizii care cica de 33 de ani ,,cauta,, criminalii din decembrie iti da idei ca poate exista o lume in care iti vei gasi dreptatea.

  6. Am cunostinta de 4 urmasi de ”erou”.
    Eroicul tata a plecat la furat in noaptea de 22-23 decembrie 89 si fireste ca a fost impuscat. Au ramas 4 minori care au avut/au pensie de urmas de ”erou”. Sa-i vezi cum danseaza in chiloti pe masa, beau si mananca si nu munceste unu’. Au toti 4 cam 10.000 de lei pensii ca-s socati de atunci si nu pot munci. Sunt ti ga ni!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger