AcasăNewsMama unui copil ucis la Revoluţie şi-a dat foc în Poiana Brașov....

Mama unui copil ucis la Revoluţie şi-a dat foc în Poiana Brașov. De ce autorităţile au tăcut mâlc?

(sursa foto: Facebook/Salvamont Poiana Brașov)

Mama unui copil ucis la Revoluţie şi-a dat foc în Poiana Brașov în data de 25 mai 2023. Femeia s-a autoincendiat chiar de Ziua Eroilor, în semn de protest, după ce a fost batjocorită de statul român.

Autoritățile nu au informat la momentul respectiv despre tragedie. Practic, au tăcut mâlc!

Femeia voia ca indemnizaţia să-i fie virată în Spania

De ce a recurs femeia la acest gest disperat? Ea locuia de mai mult timp în Spania, la fiica ei, venise în România şi umbla pe la instituţii pentru ca indemnizaţia pe care o primea de la statul român, în valoare de 918 lei, să-i fie virată în Spania.

Femeia, care trăia deja de decenii cu durerea morţii fiului său şi cea a faptului că, după atâţia ani, Justiţia nu i-a trimis după gratii pe vinovaţi, i-a povestit unui prieten că a fost umilită efectiv în special la casa de pensii (din București, se pare), unde i s-a spus că din moment ce trăieşte în Spania n-are nevoie de banii de la statul român.

Pe 25 mai, s-a dus la mormântul lui Florin, băiatul ei de 12 ani împușcat la Revoluție, după aceea s-a dus în Poiana Brașov, și-a turnat benzină, și și-a dat foc…

Atunci când au reușit să o resusciteze, a spus că: «Am făcut gestul ăsta în numele eroilor-martiri». După aceea și-a dat duhul.

Oameni buni, în ce țară trăim dacă o mamă de erou moare în felul acesta și toată lumea tace ? În ce țară trăim dacă o mamă de erou martir își ia viața sătulă de batjocura statului român ?

Dacă o mamă de Erou Martir își ia viața pentru că procurorii și judecătorii îmbuibați de salarii și pensii speciale mimează justiția de 33 de ani ? Unde am ajuns ? Ce fel de oameni suntem?”, a scris Cătălin Giurcanu, un apropiat al femeii.

Autoritățile au vorbit după două săptămâni

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brașov a transmis următoarele, la două săptămâni de la incident, conform mytext.ro:

„La data de 25 mai 2023, în jurul orei 18.00, Poliția Stațiunii Poiana Brașov a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de sex feminin și-ar fi dat foc în zona Poiana Mică a stațiunii Poiana Brașov.

Aflându-se în echipajul auto S.M.U.R.D., persoana vătămată a intrat în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare și s-a constatat decesul acesteia.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție legală”.

author avatar
Andrei Ștefan