AcasăNewsMama-natură, de o frumuseţe rară în Caraş-Severin: exemplar rar de sequoia, care...

Mama-natură, de o frumuseţe rară în Caraş-Severin: exemplar rar de sequoia, care poate atinge şi 5.000 de ani!

Un arbore de sequoia care măsoară nu mai puţin de 45 de metri înălţime şi a cărui vârstă a fost estimată de specialişti la aproximativ 200 de ani creşte în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului.

Este vorba despre un arbore mamut care trăieşte la nici 50 de kilometri de Reşiţa, un arbore gigant care ajunge și 5.000 de ani.

Mediul său natural e în SUA

Cu toate că mediul său natural este în Munţii Sierra Nevada din Statele Unite, acesta s-a ambiţionat să prindă rădăcini pe pământ românesc. La nici 50 km de Reşiţa se găseşte un exemplar rar de seqoia, considerat cel mai mare arbore din lume. Oamenii locului l-au numit o „ciudăţenie naturală”, care poate impulsiona turismul în zonă.

Specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva estimează vârsta copacului gigantic la aproximativ 200 de ani, însă istoria sa rămâne un mister.

„Era zonă administrată de o companie cu capital austriaco-francez, Schteg se numea, iar de atunci, se pare că el a vegetat în condiţii naturale“, a declarat Nicolae Ifca, directorul Parcului Național Semenic-Cheile Carașului.

Arborele gigant nu este singura atracţie din judeţ, în parcul central din staţiunea Băile Herculane există încă un exemplar asemănător.

author avatar
Andrei Ștefan
1.773 afisari

3 COMENTARII

  1. Oameni buni, nu mai faceti atata reclama, ca ne trezim, cu cioata, peste noapte…….!

    • Din pacate, aveti perfecta dreptate. As ruga redactia sa stearga si urma articolului, chiar daca e foarte interesant.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger