AcasăNewsMama lui Miron Mitrea, audiata la tribunal

Mama lui Miron Mitrea, audiata la tribunal

Viorica Mitrea, mama lui Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor, a fost audiata, vineri, la Tribunalul Bucuresti.

Viorica Mitrea este citata ca martor in dosarul in care fiul ei este acuzat, de catre procurorii DNA, ca a incasat 520.000 lei mita, respectiva contravaloarea unor lucrari.

Conform realitatea.net, lucrarile respective au fost facute la casa batranei de 84 de ani, din aceasta cauza Viorica Mitrea fiind audiata la Tribunal.

Totusi, mama fostului ministru al Transporturilor a tinut sa precizeze ca lucrarile respective s-au facut din banii castigati de batrana in urma unui proces cu statul german. Conform declaratiilor date, Viorica Mitrea a obtinut, retroactiv, drepturi de pensie in valoare de circa 280.000 de euro din partea statului german.

Procurorii DNA sustin ca lucrarile respective s-au facut pentru ca Miron Mitrea sa o mentina in functia de sefa a Inspectoratului de Stat in Contructii pe Irina Jianu. Aceasta si-a pierdut postul, in cele din urma, si a ajuns dupa gratii, fiind condamnata la inchisoare din cauza implicarii sale in doua dosare ce l-au vizat pe Adrian Nastase: Trofeul Calitatii si Zambaccian.

Dosarul in care Miron Mitrea este acuzat de luare de mita a ajuns la instanta in 2009, a fost retrimis la parchet pentru refacerea urmaririi penale, iar anul trecut procesul a reinceput la Curtea Suprema.

author avatar
Cristi Ionita
376 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger