AcasăNewsMama lui Cristi Borcea, stapana pe GPL-ul romanesc

Mama lui Cristi Borcea, stapana pe GPL-ul romanesc

Divizia de gaz petrolier lichefiat a Petrom a fost preluata integral de firma Crimbo Gas International SRL, detinuta in proportie de 50% de mama lui Cristi Borcea.

Proprietar. Cristi Borcea (sau mama lui) va prelua buteliile tricolore de la Petrom

Consiliul Concurentei a luat in vizor preluarea a 99,9% din SC Petrom LPG SA de catre Crimbo Gas, deoarece aceasta operatiune poate duce la o asa-numita concentrare economica, ce ar putea afecta libera concurenta pe piata din domeniu. Crimbo Gas International, firma romaneasca infiintata in anul 2004, este implicata in activitati de distributie GPL. Grupul olandez SHV Gas a preluat Crimbo Gas in 2008 de la Cristi Borcea, dar s-a retras apoi de pe piata romaneasca. Potrivit datelor actuale de la Registrul Comertului, asociatii Crimbo Gas International sunt Elena Borcea (mama fostului actionar la FC Dinamo, Cristi Borcea), cu 50% din partile sociale, si Corneliu George Gadoiu, tot cu 50%.

Butelile Petrom, doar la benzinarii

SC Petrom LPG, este membra a grupului OMV Petrom, avand ca domenii de activitate distributia de gaz petrolier lichefiat in urmatoarele forme: GPL auto, butelii de aragaz si propan. Societatea imbuteliaza GPL la fabricile de profil din Negoiesti (Prahova) si Timisoara si distribuie gaz lichefiat pentru masini si butelii de aragaz in intreaga tara.  In urma tranzactiei, Petrom iese de pe piata imbutelierii si a distributiei directe, insa va continua sa produca GPL si sa vanda butelii si GPL auto prin benzinariile sale.

author avatar
Arpad Dobre
2.437 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger