AcasăNewsMama elevului abuzat la școală, mărturii cutremurătoare: „Copilul plângea noaptea și îşi...

Mama elevului abuzat la școală, mărturii cutremurătoare: „Copilul plângea noaptea și îşi smulgea părul”

(sursa foto: Facebook/Ministerul Educației - România)

Apar noi detalii cutremurătoare în cazul ajuns să fie cunoscut public, în urma unor dezvăluiri de presă. Situație care a a făcut ca mai mulți părinți să iasă în stradă, luni, pentru a protesta față de ceea ce se acuză a fi nepăsarea conducerii școlii unde s-ar fi produs faptele șocante.

Mama elevului abuzat la Școala „Nicolae Titulescu” din București a povestit prin ce a trecut fiul ei.

Scandalul de la Școala „Nicolae Titulescu” a luat amploare. Totul a început după ce un post TV a prezentat mărturia unei mame care a reclamat faptul că fiul ei ar fi fost violat de două ori în această unitate de învățământ.

Citiți și: Comentariu halucinant al directoarei şcolii în care un elev a fost abuzat. „Era vacanță”

Luni, zeci de părinți au protestat față de ceea ce se consideră a fi nepăsarea conducerii școlii față de această situație cumplită reclamată. Între timp, o echipă de la Inspectoratul Şcolar a venit în control, la şcoală. Acolo a ajuns şi un secretar de stat de la Ministerul Educaţiei.

Jurnaliștii Antena 3 au stat de vorbă cu mama copilului despre care s-a aflat că ar fi fost abuzat la acea școală. Femeia a și înregistrat audio întâlnirea cu reprezentanții școlii, după ceea ce s-a aflat a fi fost prima agresiune.

Întrebată cine minte – cei de la școală care spun că au informat încă din vara lui 2022 sau inspectoratul – mama copilului a răspuns: „Cei de la școală mint! Aveți înregistrarea în care, la începutul înregistrării, apare cum doamna director spune ce investigații să facă dumneaei”.

Mărturia tulburătoare a mamei: „Copilul plângea noaptea și îşi smulgea părul”

Mama copilului a fost întrebată, totodată, când a reușit să-și mute copilul de la școală.

Între timp, s-a mai aflat că elevul urmează un tratament. „Păi ianuarie anul acesta. (…). Cum să mă exprim… părinții să vadă cum se comportă copilul și atunci să-și pună un semn de întrebare dacă văd copilul apatic, dacă văd copilul altfel. Copilul este acuma la consilier pentru terapie. Da. Am acte doveditoare în care dna. Director n-a vrut să-i semneze doamnei psiholog hârtie în care să mă duc să fac gratis. Da, facem și cu plată și gratis la DGASPC. Păi la DGASPC suntem la a treia ședință și la cu plată facem de câțiva ani buni, că l-a preluat tot doamna care făcea, dar dumneaei e informată și doctorul din spital că el are niște probleme de sănătate și doctora din spital, toată lumea știe de ce i s-a întâmplat. Eu i-am informat ca să știe ce s-a întâmplat fiecare. Doctorul mi-a dat un raport despre cum s-a comportat el în cabinet. Am fost și la neuropsihiatru, are tratament”, a povestit femeia, citată de antena3.ro.

Mama elevului face mărturii tulburătoare despre cum ajunsese să fie starea copilului. „Scrie data pe hârtie, 6 februarie, am avut la dumneaei, fiindcă copilul plângea noaptea și îşi smulgea părul, începuse să dea cu pumnii în pereți, să plângă din orice”, a dezvăluit mama acestuia.

Reacția Ministerului Educației

După ce cazul de la școala din sectorul 1 al Capitalei a ajuns public, reprezentanții Ministerului Educației au reacționat, luni, într-un scurt comunicat.

„Urmare a informațiilor apărute în spațiul public privind suspiciunea producerii unor fapte reprobabile în incinta unei unități de învățământ din Municipiul București, un reprezentant al Ministerului Educației s-a deplasat în cursul dimineții de astăzi, 4 martie, în școala în cauză, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Cazul este preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București. În același timp, în limitele sale de atribuții, o echipă a Inspectoratului Școlar al Municipiului București verifică atât modul în care conducerea unității de învățământ a gestionat acest caz, cât și măsurile dispuse de aceasta, conform competențelor ce îi revin, în vederea soluționării aspectelor semnalate”, se transmite în comunicat.

Ministrul Deca a anunțat că a cerut Inspectoratului Școlar al Municipiului București să transmită Ministerului Educației concluziile cercetării.

„Violența, agresiunile și comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu școlar sănătos și sigur. Am solicitat Inspectoratului Școlar al Municipiului București să transmită Ministerului Educației concluziile cercetării. În aceeași măsură, reiterez obligația școlilor de a întreprinde demersurile prevăzute în Procedura privind gestionarea cazurilor de violență, care stabilește foarte clar pașii de urmat în cazul agresiunilor de orice tip, indiferent dacă sunt semnalate de elevi, cadre didactice sau părinți”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației, citată în același comunicat.

author avatar
Andrei Coman
668 afisari

8 COMENTARII

  1. Iesiti in strada parinti si protestati impotriva pornografiei din scoli si a drogurilor tolerate intentionat pentru distrugerea tineretului si a țarii de marxistii satanisti , si asa este tarziu ! nu asteptati nimic de la politicienii vanduți sa rezolve ceva !

    • acum ai inteles de ce e scoala (de gladiatori) obligatorie? niciunul nu trebuie sa scape de fiara neomarxista

  2. Nu se va intampla nimic. Gunoaiele isi vor vedea de viata lor, ca si ucigasul de la Piatra Neant, ca si ucigasul de la Mangalia, ca si ucigasul de la Predeal si ca altii si altii, gunoaie cu sacii plini. Parintii lor, in spatele puterii pe care banii le-o ofera se vor rahatii pe justitia romana.
    In final, cetatenii Romaniei trebuie sa se uite la America, la modul in care acolo a ajuns sa fie respectata legea. In lipsa justitiei reale, romanii trebuie sa constituite potere, care sa-i caute, aresteze si judece pe gunoaiele de acest fel. Si indiferent de varsta, judecata trebuie facuta imediat, iar sentinta aplicata pe loc. Si pentru acest fel de gunoaie, trebuie aplicata legea lui Vlad Tepes.

  3. Eu i.aș fi educat până la sangue , pe părinții infractorilor , director , polițiști,procurori și judecători.

  4. Pe vremuri, profesorii de serviciu raspundeau cu capul. .Erau obligati sa stea pe hol, in pauze, printre elevi Acum stau la o tigara cu…elevii .
    Copilul agresor ar trebui luat de langa parinti,macar provizoriu si consiliat sa nu ajunga pradator sexual sau consumator de droguri, mai tarziu.Parintii il protejeaza excesiv, fara sa ia masuri, pana devine infractor.Cam ca parintii lui Vlad Pascu.

  5. La faza asta merita sa angajezi niste indivizi ca sa se ocupe si de parintii degenerati, dar si de plozii lor care au deviatii d’astea carnale. Singura satisfactie minima de dreptate pe care o mai poti avea in tara asta deviata este autodreptatea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger