Apar informații neștiute până acum din viața unuia dintre cei mai controversați influenceri ai momentului.
Makaveli (38 de ani) a devenit cunoscut în spațiul public drept „influencerul” lui Călin Georgescu. Fiind considerat drept unul dintre cei care l-au promovat pe candidatul independent ajuns în turul 2 al prezidențialelor, înainte de anularea alegerilor, la finalul anului 2024.
Invitat la podcastul realizat de „Bursucu’”, Makaveli – pe numele său real Virgil Alexandru Zidaru – a dezvăluit că a fost abandonat la câteva luni după ce s-a născut și că tatăl său este Viorel Vancea (acum în vârstă de 62 de ani), fost fotbalist la Universitatea Craiova, potrivit gsp.ro.
Viorel Vancea este un fost fotbalist care a jucat atât la Jiul Petroșani, cât și la Universitatea Craiova, UTA Arad și FC Bihor Oradea. Acesta nu l-a recunoscut la naștere pe Makaveli, iar cei doi nu a vorbit niciodată. Influencerul a primit numele de familie al mamei, fiind adoptat mai apoi, la patru luni și jumătate.
Makaveli: „Nu sunt în măsură să judec pe nimeni”
„Mama mea naturală este Zidaru Lena, iar tatăl natural, e prima când o spun, este Vancea Viorel” – a dezvăluit tânărul, citat de site-ul menționat.
Influencerul a continuat prin a spune că, din ce i s-a povestit, la momentul venirii sale pe lume, tatăl său natural era jucător la Jiul Petroșani și avea deja o familie.
„Tata nu m-a recunoscut! M-a chemat Zidaru pentru că mama, când m-a abandonat… De fapt, tatăl adoptiv era verișor primar cu ea. Veri din frați, pe care-i chema tot Zidaru. Tatăl natural, din ce mi-au povestit, în timpul ăla era jucător la Jiul Petroșani. Avea deja familie. Cred că a fost o escapadă cu mama… El avea familia lui, fiind jucător la Jiul Petroșani mă gândesc că a rămas gravidă, iar pe timpul lui Ceaușescu nu se putea face… Nu condamn. Nu sunt în măsură să judec pe nimeni. Speriată, puștoaică…”, a povestit influencerul.
Viorel Vancea a ajuns în lotul Jiului la începutul sezonului 1985-1986, pentru ca apoi, în vara lui 1987, să apară transferul la Universitatea Craiova.
Influencerul cunoscut drept Makaveli s-a născut la Petroșani, pe 21 noiembrie 1986. Mama adoptivă a influencerului a murit în 1998, iar tatăl adoptiv câțiva ani mai târziu, în 2015.
Întrebat dacă l-ar suna într-o zi tatăl său natural și i-ar propune să se vadă dacă s-ar duce să-l întâlnească, influencerul a răspuns: „Da, sigur, de ce nu?! Nu sunt în măsură să judec pe nimeni, nu știu ce era în sufletul fiecăruia, ce greutăți aveau… Cât de speriați erau, mai ales ea ca fată. Ce să am cu el? Așa a fost să fie. Nici nu pot să-l numesc tată… Așa, de curiozitate, atât… Eu sunt un băiat deschis, sunt prieten cu toată lumea. Mai vin eu după 38 de ani să ce?!”, a spus acesta.
Reacția lui Viorel Vancea pentru GSP: „Așa au fost vremurile/După 38 de ani a vrut să spună asta”
Într-o reacție pentru gsp.ro, Viorel Vancea a făcut unele precizări. „Eram fotbalist la Jiul Petroșani în perioada aia. Și ce să vă zic? Nu pot să mint că am venit de la biserică… Știu despre ce este vorba. Îmi amintesc că a fost luat de o mătușă de-ale lui din Craiova. Eu eram la Jiul în perioada aia… Așa au fost vremurile respective, ce pot să zic eu acum? (…) N-am vorbit niciodată cu el, îmi amintesc doar că m-a sunat cineva din partea lui la un moment dat, dar ce puteam să spun eu? Așa a fost… Nu știu ce să zic, nici acum! După 38 de ani a vrut să spună asta (…) Îl aștept oricând dacă vrea să mă cunoască”, a declarat Vancea.
Pe de altă parte, revenind la scena politică și la tot mai apropiatul scrutin pentru prima funcție în stat, Crin Antonescu a declarat duminică faptul că şi-ar dori să fie admisă o nouă candidatură a lui Călin Georgescu la alegerile prezidenţiale din 2025.
Fostul lider PNL a afirmat că Georgescu a dat în timpul campaniei electorale la prezidenţiale din toamnă o impresie cumva de hologramă, fără a fi prezent la dezbateri reale.
Candidatul anunţat de coaliţia formată din PSD, PNL şi UDMR a transmis că şi-ar dori ca
acesta să participe la noile alegeri pentru a putea fi văzut într-o dezbatere publică, răspunzând întrebărilor din partea contracandidaţilor, ale presei şi ale românilor.
„Eu nu pot să mă pronunţ asupra acestei chestiuni. Nu pot da opinii personale, pentru că noi nu vorbim aici despre opinia că e bine să fie folosit cutare jucător sau altul, ci e chestiune de drepturi fundamentale, de mize foarte mari. Georgescu a avut nişte votanţi, două milioane de votanţi şi mai bine, Georgescu are o campanie care înflăcărează mulţi oameni şi ea nu e atât în jurul său, nu e atât că e în jurul unui om şi unor spuse, ci că e în jurul unei teme, şi anume încrederea societăţii în corectitudinea şi fiabilitatea sistemului democratic, în ceea ce are el esenţial, şi anume alegerile”, a afirmat Antonescu, potrivit Agerpres. Citiți mai multe AICI: Crin Antonescu surprinde înainte de alegerile prezidenţiale din 2025. Vrea ca Georgescu să fie lăsat să candideze