AcasăNewsMajoritatea zonelor țării, sub COD GALBEN de ploi. Ce se anunță pentru...

Majoritatea zonelor țării, sub COD GALBEN de ploi. Ce se anunță pentru București

Majoritatea zonelor țării, sub COD GALBEN de ploi. Ce se anunță pentru București (sursa foto: agrointel.ro)

Atenție la vreme! Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis, luni, un COD GALBEN valabil pentru mare parte din țară.

Atenționarea meteo intră în vigoare la ora 15 și va fi valabilă până marți, 6 octombrie, la ora 18. Perioadă în care, din câte transmit meteorologii, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, ”la început în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în vestul și nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul și nordul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Moldovei”.

Acest lucru înseamnă că vor fi intervale în care va ploua. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. ”În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 50…60 l/mp”, atrag atenția meteorologii.

De asemenea, reprezentanții ANM anunță că, pe durata cât va fi valabilă atenționarea COD GALBEN, și vântul va apărea în peisaj, cu intensificări locale și temporare în vestul și în nord-estul teritoriului, unde se vor semnala rafale cu viteze în general de 50-60 km/h, dar și la munte, cu viteze mai mari pe creste, unde sunt anunțate rafale de peste 85-95 km/h.

Vreme caldă în Capitală

Tot luni, din direcția Administraţiei Naţionale de Meteorologie a fost transmisă și o prognoză special realizată pentru București. Intervalul de valabilitate este același ca în cazul avertizării la care am făcut referire mai sus: 5 octombrie, ora 15- 6 octombrie, ora 18.

Meteorologii spun că în București vremea va fi deosebit de caldă. ”Cerul va fi temporar noros, iar din a doua parte a zilei de marți probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului va fi în creștere. Luni, temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar marți se va situa în jurul a 27 de grade. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade”, potrivit ANM.

author avatar
Cristina Stefan
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger