AcasăNewsMajordomul Papei, bagat la racoare

Majordomul Papei, bagat la racoare

Paolo Gabriele s-a tinut mereu aproape de Papa

Vaticanul a confirmat oficial arestarea majordomului Papei Benedict al XVI-lea, Paolo Gabriele,  vinovat de scurgerile de informatii confidentiale, numite de presa Vatileaks.

Paolo Gabriele s-a tinut mereu aproape de Papa

„Saptamana de cosmar” a statului Vatican a luat sfarsit, prin prinderea lui Paolo Gabriele, omul de incredere al Papei, in casa caruia s-au gasit documente sustrase din secretariatul papal. Gabriele, in varsta de 46 de ani, tata a trei copii, era unul dintre putinii oameni care aveau voie sa intre in apartamentele Papei si s-a folosit de acest privilegiu ca sa sustraga documente private.

Acestea dezvaluie discutii despre situatia financiara, investigatii interne referitoare la scandaluri sexuale etc. Informatiile au ajuns la ziaristul Gianluigi Nuzzi, care, saptamana trecuta, a lansat cartea „Sanctitatea Sa”, pe baza documentelor sustrase, informatii care au tinut prima pagina a ziarelor toata saptamana. O alta „cartita” se pare ca a fost si presedintele Bancii Vaticanului, Ettore Gotti Tedeschi, care si-a prezentat demisia. Paolo Gabriele a fost retinut de jandarmeria Vaticanului, dar daca va fi condamnat de Tribunalul Vaticanului, va face puscarie intr-o inchisoare de stat, conform unei intelegeri cu autoritatile italiene.

author avatar
Adina Mutar
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger