AcasăNewsMajorările salariale din EDUCAȚIE, eliminate din „Ordonanța trenuleț”/ Sindicate: Va fi emisă...

Majorările salariale din EDUCAȚIE, eliminate din „Ordonanța trenuleț”/ Sindicate: Va fi emisă OUG

(sursa foto:Facebook/Ministerul Educației)

Majorările salariale de care ar urma să beneficieze, în 2024, cadrele didactice vor fi eliminate din așa-numita „Ordonanță trenuleț”, urmând să fie emis un act normativ separat. Anunțul a venit, joi, 14 decembrie, de la liderii sindicali din Educație, la finalul discuțiilor avute la Guvern cu premierul Marcel Ciolacu.

E vorba despre o întrevedere pe care a avut-o, joi, premierul Marcel Ciolacu cu reprezentanții sindicatelor din Educație, înainte de ședința de Guvern programată pentru această a patra zi a săptămânii.

După discuțiile de la Palatul Victoria, sindicaliștii din Educație au ieșit cu câteva precizări. Din care rezultă că din „ordonanța trenuleț” se vor scoate majorările salariale pentru Educație, drept urmare ele nu vor mai apărea joi pe ordinea de zi.

Lider sindical din Învăţământ: „Se va emite ordonanță separată”

„Se va emite ordonanță separată. Acum mergem la Ministerul Educației, pentru că avem o problemă. La funcțiile de conducere nu se pot repara acele inechități” – a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

„În „ordonanța trenuleț”, pe forma care a intrat în transparență decizională, nu mai figurau funcțiile de conducere. Figura personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, nedidactic și atât. Atunci lucrurile acestea trebuiau corectate” – a precizat, la rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Eduaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Vă amintim că miercuri, 13 decembrie, a fost corectată ordonanța de urgență publicată în dezbatere publică de către Ministerul de Finanțe, fiind modificat procentul cu care ar urma să fie majorate salariile profesorilor de la 1 ianuarie, după ce inițial fusese trecută o creștere de doar 8% față de 13% cât promiseseră decidenții.

Ordonanța trenuleț” publicată miercuri: „cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului didactic, personalului didactic auxiliar precum și ale personalului nedidactic din sistemul naţional de învăţământ se majorează în anul 2024 cu 20% în două tranșe, după cum urmează:

a) începând cu data de 1 ianuarie 2024 se acordă o majorare cu un procent de 13% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023;

b) începând cu data de 1 iunie 2024 se acordă diferența până la 20%”.

author avatar
Andrei Coman
396 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cati bani vreți fraților, va respect dar 150 de zile pe an stați acasă și sunteți plătiți!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger