AcasăNewsMajorarea salariilor bugetarilor, avizata favorabil de senatorii juristi

Majorarea salariilor bugetarilor, avizata favorabil de senatorii juristi

Recuperarea reducerilor salariale in doua etape, de la 1 iunie si de la 1 decembrie, a primit miercuri aviz favorabil in Comisia Juridica a Senatului.

Proiectul de lege ce prevede recuperarea reducerilor salariale in doua etape a fost avizat, miercuri, in Comisia Juridica a Senatului. Acesta prevede majorarea in doua etape a cuantumului brut al salariilor de baza, cu 8% de la 1 iunie 2012 fata de nivelul acordat pentru luna mai 2012 si cu 7,4% incepand cu data de 1 decembrie 2012 fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012.

In acelasi mod vor creste si sporurile, indemnizatiile si compensatiile pentru personalul platit din fonduri publice, pentru personalul didactic si auxiliar din invatamant, pentru personalul din cadrul autoritatilor si institutiilor publice finantate din venituri propriii si aflate in subordinea Guvernului, precum si contributia lunara de care beneficiaza personalul neclerical angajat in unitatile care apartin cultelor religioase.

“In anul 2012 se pot acorda premii sportivilor si colectivelor tehnice care au obtinut performante deosebite la actiunile sportive internationale, elevilor care au obtinut distinctii la olimpiade si concursuri internationale precum si profesorilor care i-au pregatit pe acestia”, se arata in legea avizata favorabil de senatorii juristi, citata de Realitatea TV.

author avatar
Ionut Zgimbau
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger