AcasăNewsGuvernul Cîțu pregătește „surprize” pentru pensionarii români. Despre ce majorare ar fi...

Guvernul Cîțu pregătește „surprize” pentru pensionarii români. Despre ce majorare ar fi vorba în 2021!

pensiiMajorarea pensiilor în 2021. Surprizele pregătite de Guvernul Cîțu

Guvernul condus de premierul desemnat Florin Cîțu are în plan schimbarea sistemului de pensii. Din cauza faptului că legislația din România s-a schimbat în acest domeniu în ultimii ani, separat de cadrul general, o serie de excepții și de privilegii fiind obținute prin legi speciale în Parlament, s-a creat, la nivelul celor 4,9 milioane de pensionari, diferite tipuri de pensii stabilite nu numai pe criteriul contributivității.

Programul de guvernare al viitorului executiv prevede că va continua să majoreze anual valoarea punctului de pensie pentru a acoperi 100% rata inflației și minim 58,5% din rata de creștere a salariului mediu brut pe economie.

„Legislaţia din România s-a schimbat în acest domeniu în ultimii ani, separat de cadrul general, o serie de excepţii şi de privilegii fiind obţinute prin legi speciale în Parlament. Acest lucru a creat, la nivelul celor 4,9 milioane de pensionari, diferite tipuri de pensii stabilite nu numai pe criteriul contributivităţii. Susţinem aplicarea generală a principiului contributivităţii în stabilirea dreptului la pensie şi va continua să majoreze anual valoarea punctului de pensie pentru a acoperi 100% rata inflaţiei şi minim 58,5% din rata de creştere a salariului mediu brut pe economie”, conform documentului depus, miercuri, în Parlament.

Pensiile vor crește anual până în 2024

În Programul de guvernare se mai prevede stabilirea unui mecanism privind predictibilitatea creşterii anuale a punctului de pensie.

De asemenea, Guvernul desemnat intenţionează „evaluarea impactului legii pensiilor din sistemul public în urma activităţii unui grup de lucru cu Ministerul Finanţelor Publice, cu Casa Naţională de Pensii Publice şi cu Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, precum şi organizaţii reprezentative ale vârstnicilor, în urma căreia să se identifice măsuri pentru reducerea inechităţilor din sistemul public de pensii (cu apreciere pentru activitatea celor care au muncit cu un nivel redus de contribuţii la stat)”, conform Programului de guvernare.

author avatar
Andreea Vlad
855 afisari

12 COMENTARII

  1. Ar trebui sa le-o traga numai dobotoacelor,inconstientilor,amortitilor care nu sunt capabili nici macar sa faca cel mai mic efort pt. a-si apara dreptul cuvenit prin Lege.Dar de vaicarit se vaicaresc.Daca dintre cei aproape 5 milioane de pensionari ar fi venit sa voteze macar 3 miloane,nu 5, impotriva celor care le incalca Legea,care le rad in nas,ca pana in 2024 isi vor primi cei 40% ; Cocotatul la varful statului,care nici el nu vrea sa respecte Legile pe care le proclama,( deci ar trebui suspendat ),nu ar mai fi avut la bombeu guvernul meu care a dus si va duce Tara de rapa.Cu promisiuni ca pana in 2024,chiar 2027,pai pana atunci ori moare magarul,ori piere samarul.In schimb insa intre timp sigur va mai scadea semnificativ numarul prostanacilor ramasi cu ochii in soare.

    • BINE ZIS, CE POPOR IDIOT,SA VEZI CUM ISI BAT JOC DE TINE SI TU SA LE DAI VOTUL ,CIOLANISTII AU VENIT LA PUTERE SI VOR SA SCHIMBE CONSTITUTIA SA-L FACA PE PENALU`DE LA COTROCENI CU MAI MULTE MANDATE ASA CUM DORESTE STAPANII DE AFARA !

    • Adrian Pavel: Si care zici bre ca sunt acele legi care nu sunt respectate?..Uita-te in urma si, spune-mi si mie cand a fost din 1990 PNL singuri la guvernare? Este primul lor mandat desteptule, abia acum vom vedea daca sunt seriosi si vor incerca sa faca ceva, sau sunt si ei pusi pe facut averi. Dar de ce nu zici nimic bre de activitatea d-lui Ciolacu si a partidului sau minune care ne-a dat milionari in euro pe banda, ar fi putut daca dorea sa faca un parlament cu numai 300 de membri, sa fi anulat pensiile speciale, ar fi putut sa treaca prin parlament devenind lege initiativa ,,Fara penali in functii publice” ar fi putut sa corecteze de urgenta Codul Penal stricat cu intentie de acelasi PSD si cate altele ar fi putut sa faca.
      Maii taranilor, fiti mai obiectivi!..

  2. Nu am decat a va plange de mil dragilor pensionari,voi vat calcat pe coada sa votati acesti santajisti,care dupa ce sau inscaunat isi bat joc de toti pensionarii,oare nu stiati ce va asteapta,e mai putin de crezut,acum stati pe coada si lingetiva ranile,ati dat fuga sa votati pe ce isi bat joc de voi,dormiti linistiti dragi pensionari,pnl,usr,udmr,vegheaza pentru voi si gandesc cum ar face sa scape mai repede de voi,asa sa le ajute dumnezeu,nau cugetat nici sa jure pe biblie,atat de entuziasmati au fost de prinderea ciolanului.

    • Meluleeee…nu mai posta bre pe aici, ca te faci de rasul targului! Am sa las la o parte agramatismul tau si, am sa-ti aduc aminte ca cei mai multi milionari si miliardari in euro din Romania sunt de la iubitul tau partid, stii tu care! Breee…fi intelept, asteapta sa mai treaca timpul si sa vedem daca actuala coalitie sunt potenti si cinstiti, si abia dupa aceea sa-i injuram.

  3. oare catei pensoionari vor deceda pana in 2024 dlor guvernanti? Mariti=le pensia acuma nu peste 1-2 ani….Da!

  4. De 13 ani pensionari CAP-isti sunt furati la pensie de toate guvernele care s-au perindat prin neaplicarea corecta a legii 250/2007 care prevede un punctaj de 0,57255 pentru fiecare an util,aceasta lege fiind masacrata in mod barbar de analfabeti functional care populeaza institutii ale statului.

  5. Desi exista o hotarare judecatoreasca in aceasta speta;Decizia Curtii de apel Oradea nr,106/2016,juristii care au reprezentat casa nationala de pensii si casa judeteana Satu Mare,au sustinut cu tarie ca reclamanta nu ar beneficia de prevederile legii,dand dovada de o crasa incompetenta asemenea specimene nu au ce cauta pn sistem.Printre cei asemenea lor se numara casa de pensii timis aocatul poporului timis.

  6. Dupa ani de petitii si audiente raspunsul fals si nesustenabil;deoarece ati beneficiat de dublarea pensiei prin ord.67/2003 nu mai puteti beneficia de prevederile legii 250/2007.Inart 2 alegii se specifica ca de aceasta marire de punctaj beneficiaza ”si”cei care nu au beneficiat de ord 67 ,acestia fiind detalati in tabelul normelor de aplicare a legii in ord 680/2007 care specifica ca beneficiari ”la art 2.softul elaborat defectuos de analfabeti pun semnul egal intre se alica si celor in sens de inclusiv cu-se aplica numai lor,ignorand enuntul principal al legiicare stabileste punctaje anuale definitive de la data de 1 09 2007 pensiile cresc prin marirea valorii punctului de pensie.

  7. Domnu Adrian Pavel,matale nu stii pe ce lume traiesti,sau practici metoda prostirii in fata la fel ca si ” Stan si Bran inaugureaza” ? Este vorba despre L pensiilor 127/2018 care prevede majorarea punctului de pensie cu 40% dela 1 Sept.2019,despre L. dublarii alocatiilor pt. copii votate si de PNL,ambele promulgate de penalul Cocotat la varful statului,daca tot vorbesti despre L. „fara penali in functiile publice „. Intreaba-i cu ce drept nu vor sa le respecte,sa le aplice intocmai si la timp,ca doar Romania normaaaala a lui Piele lunga Cocotatul dela Notre Deal,este stat de drept,dupa cum ne-a informat Talanul. Sau nu este ? Si mai intreaba-l pe Cocotat,cand are de gand sa restituie statului cei 360.000 de Euro pe care I-a furat cu acte false,grup infractional organizat,chirii necuvenite pt. un imobil propietatea statului. Sau nu te ” entereseaza ” ? Nu uita sa te speli pe maini.

  8. Penalu` de la cotroceni a votat legea PSD pentru majorarea pensiilor,pentru ca urma prezidentialele si daca nu o promulga nu mai pupa jegu un manda !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger