AcasăNewsMaior: „Protocoalele au fost un lucru bun”

Maior: „Protocoalele au fost un lucru bun”

George Maior, adus pe scările de la DNA cu mandat

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a fost audiat, ieri, de procurorii anticorupție. Acesta are calitatea de martor într-un dosar care îl privește pe fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.  Ambasadorul a fost adus cu mandat și cu escortă pentru a nu fi hărțuit, susțin surse judiciare. După peste trei ore de audieri, Maior a plecat de la DNA puțin stresat. Acesta a spus că nu are nicio idee despre vizita lui Dragnea în SUA și, întrebat de ziariști despre protocoalele secrete, a spus că au fost un lucru bun.

George Maior, adus pe scările de la DNA cu mandat

Maior a ajuns la DNA în jurul orei 15 înconjurat de mascați.  Conform unor surse, ambasadorul ar fi fost întrebat despre vizita a lui Liviu Dragnea în SUA. Aceleași surse suțin că, cel mai probabil, audierile vizează dosarul lui Elliot Broidy, cel care s-ar fi ocupat de vizita lui Liviu Dragnea și a lui Sorin Grindeanu în Statele Unite. Acesta este cel care l-a invitat pe fostul lider PSD în ianuarie 2017 la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump. Ulterior, procurorii au deschis o anchetă în care era vizat Elliot Broidy, el fiind acuzat că și-a folosit influența pentru consolidarea unor relații de afaceri cu lideri străini. Procurorii anchetează dacă Broidy și-a folosit influența pe lângă președintele Donald Trump pentru câștiguri persoanle, încălcând Legea privind Practicile Străine Ilegale, care interzice cetățenilor americani să ofere oficialilor străini beneficii pentru a obține avantaje economice. Aceste beneficii se referă la invitația adresată oficialilor străini la procedura de învestitură a lui Donald Trump.

Maior a dat cu subsemnatul despre Kovesi

Dosare ”fierbinți” pe masa procurorilor anticorupție

Maior, fost director al SRI, a fost audiat și la Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor, în dosarul în care fosta şefă a DNA Laura Codruța Kovesi este cercetată în legătură cu extrădarea lui Nicolae Popa. Fosta șefă a DNA are calitatea de suspect în acest dosar și este cercetată penal pentru mai multe infracțiuni.

 

author avatar
Ramona Feraru
480 afisari

4 COMENTARII

  1. Procurorii? romani? au deschis o ancheta in care e vizat Elliot Broidy?? Nici un procuror roman nu are bools sa deschida vreodata in viata lor ancheta unui cetațean american!In cazul de față nu au nici motiv!Broidy in SUA nu a incalcat nici o lege! Acolo lobbyul este legal! Sa vii tu un kakanar de procuror criptosecurist sa anchetezi un cetatean american ca de ce face ala lobby la el in tara (E LEGAL!!) e de rîsul curcilor!.Le rîd americanii în nas!Asta daca ar avea tupeul sa-l intrebe de vb. pe Broidy..!

    • Dar Trump stie ce scrieti dvs. ???
      Pusccaria i se poate intimpla….oricui !!!
      Iar peste ocean se poate si mai rau decit atit !!!

  2. A fii corupt este decat o prezentare relativa in functie de cine vine la putere….
    Nu mai vorbiti prostii, cine nu este santajabil si corupt nu poate ajunge in functii sus, pt ca trebuie controlat de servicii, acestea trebuie neaparat sa aiba parghii de control .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger