AcasăNewsMaior a avertizat din timp ca explodeaza mamaliga

Maior a avertizat din timp ca explodeaza mamaliga

Protestele de strada au luat ca din oala si Puterea, si Opozitia. Si totusi, informatii referitoare la iesirea oamenilor in strada imediat dupa sarbatori au existat.

Primul semn a venit din partea directorului SRI George Maior. Codat in interiorul unui inteviu dat in primele zile ale anului, unde Maior avertiza asupra intesificarii miscarilor extremiste si chiar anarhice, “un tip de anarhism fara ideologie, bazat pur si simplu pe elementul distructiv”, pe fondul crizei: “Si la noi sunt semnale ca exista o crestere a acestor tipuri de extremism. Cresterea nu e mare inca, dar ne uitam atent la asemenea fenomene pentru ca, repet, in timp de criza, extremismul gaseste resurse nebanuite”. In mod ciudat, Maior deplangea atunci si lipsa de mobilizare a elitelor romanesti: “Suntem si noi preocupati de faptul ca, la nivel de elite, atatea cate exista in Romania, nu simtim o coagulare de idei si de analiza realista, astfel incat sa se impinga lucrurile catre progres”.

Blaga si Turcan au incercat sa previna dezastrul

George Maior

La nici doua zile dupa Maior, democrata Raluca Turcan a iesit la rampa afirmand ca se impune o remaniere guvernamentala “rapida, pana in 15 ianuarie”. “Trebuie”, a insistat atunci Turcan. Din pacate pentru actuala Putere, singurul care i-a dat dreptate a fost Vasile Blaga, care a declarat si el ca Executivul “are nevoie de sange proaspat”, chiar daca actualii ministri isi fac datoria. Restul pedelistilor s-au abtinut sau i-au pasat pisica lui Emil Boc: “este doar atributul premierului”. Iata insa ca premierul s-a trezit acum cu atributul in fisa postului si cu romanii in strada. Situatie evitata daca Executivul, responsabil de taierea salariilor, diminuarea pensiilor si adoptarea a nu stiu cator legi prin asumare, si-ar fi improspatat la timp efectivele.

[poll id=”181″]

author avatar
Simona Badulescu
992 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger