AcasăNewsMaine mergem la Bruxelles. La ce ne foloseste?

Maine mergem la Bruxelles. La ce ne foloseste?

Cu o zi inaintea Consiliului European, romanii nu stiu daca vor fi reprezentati de Victor Ponta sau de Traian Basescu

Reuniunea Consiliului European bate la usa. Dincolo de razboiul politic premier-presedinte, problema nu este cine va reprezenta Romania, ci cum va fi reprezentata Romania. Cel mai probabil in genunchi, ca si pana acum.

Cu o zi inaintea Consiliului European, romanii nu stiu daca vor fi reprezentati de Victor Ponta sau de Traian Basescu

Indiferent de apartenenta politica, demnitarii romani care au participat la faimoasele intruniri de la Bruxelles sau Strasbourg nu au facut mai nimic pentru Romania.

Victor Ponta

S-au intors cu un album plin de poze (numai bune de postat pe Facebook) si cu temele in plic.

Traian Basescu

Practic, ai nostri merg acolo ca sa fie pusi la colt de fiecare data. In ciuda declaratiilor curajoase care se fac pe aeroport, la intoarcere aflam ca Romania ramane cosul de gunoi preferat al UE si ca liderii europeni ne-au trasat noi sarcini pe care trebuie sa  le  indeplinim fara sa cracnim. Vocali in tara, demnitarii romani dau dovada de stangacie cand ajung pe meleaguri straine, fiind incapabili sa negocieze de la egal la egal cu omologii lor.  O atitudine care incurajeaza abuzul si dispretul,  un exemplu in acest sens fiind interdictiile de pe piata muncii impuse romanilor. In aceste conditii este firesc sa ne intrebam ce  castiga romanii, indiferent de statut, ca vorbim de oameni de afaceri sau simpli angajati, de pe urma faptului ca un politician de-al nostru a mers la Consiliul European de la Bruxelles.

Disputa Basescu-Ponta ne face si mai rau

Spectacolul ieftin din ultimele saptamani, in care au fost implicate toate institutiile – Presedintie, Guvern, Parlament, Curtea Constitutionala –, nu face altceva decat sa discrediteze si mai tare Romania in ochii liderilor europeni. Practic, in acest moment, nici Victor Ponta si nici Traian Basescu nu vor fi priviti cu seriozitate de reprezentantii celorlalte state care vor prefera, cel mai probabil, sa se tina departe de o rafuiala puerila care nu-i priveste.

[poll id=”290″]

author avatar
eNational
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger