AcasăNewsMaine incepe noul an scolar. Ministrul Educatiei va fi in mijlocul elevilor...

Maine incepe noul an scolar. Ministrul Educatiei va fi in mijlocul elevilor din Targoviste si Capitala

Sorin Cimpeanu

Saptamana care incepe pe 14 septembrie marcheaza, practic, reinceperea anului scolar.

Ministrul Educatiei

Asadar, ziua de luni a saptamanii viitoare aduce si prima zi cand se deschid din nou gradinitele si cand se reiau cursurile in scolile si liceele atat din Capitala, cat si din restul judetelor tarii. Un motiv de mare bucurie pentru prichindeii care abia asteapta sa isi cunoasca sau, dupa caz, sa isi revada colegii de clasa ori de scoala, dar si de evaluare pentru elevii care vor sustine, vara viitoare, examenele de final de generala sau liceu.

Debutul anului scolar 2015-2016 il va gasi pe ministrul Educatiei la o unitate scolara din Targoviste, unde va asista, incepand cu ora 10, la ceremonia de deschidere a cursurilor. Este vorba, anunta MEN, despre Colegiul Economic „Ion Ghica”. La orele pranzului, Sorin Cimpeanu va fi prezent la un alt eveniment similar, de aceasta data in Capitala. Concret, incepand cu orele 13, ministrul Cimpeanu va fi oaspetele Liceului Teoretic „Dante Aligheri”, unitate de invatamant situata in sectorul 3 din incinta careia oficialul va asista, impreuna cu elevii si cadrele didactice la evenimentul menit sa marcheze, simbolic, deschiderea cursurilor.

Mii de politisti, in preajma scolilor si a gradinitelor

Cum autoritatile isi doresc sa nu existe incidente care sa umbreasca bucuria bobocilor, dar nu numai si nici linistea parintilor si a dascalilor in prima zi de scoala, Petre Toba, seful Politiei Romane a cerut suplimentarea numarului oamenilor legii care actioneaza in mod obisnuit in zona unitatilor de invatamant.

Astfel, pe 14 septembrie vor fi la datorie – in zona gradinitelor, a scolilor si a liceelor din Bucuresti si intreaga tara, cu 9.493 de oameni ai legii mai multi ca de obicei. Printre ei sunt politisti de la rutiera, dar si de la ordine publica si de la alte structuri.

author avatar
Cristina Stefan
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger