AcasăNewsMaia Sandu, discuții cu Laura Kovesi, la Bruxelles. Ce a pus la...

Maia Sandu, discuții cu Laura Kovesi, la Bruxelles. Ce a pus la cale președintele Moldovei

Maia Sandu a discuatt cu Laura Kovesi, la Bruxelles (sursa foto: Facebook/Maia Sandu)

Ajunsă la Bruxelles, la doar câteva săptămâni de când și-a preluat mandatul de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a discutat cu fosta șefă a DNA-ului, actualmente procuror-șef al Parchetului European.

Întrevederea dintre Maia Sandu și Laura Codruța Kovesi a avut loc duminică, iar din câte a anunțat liderul de la Chișinău în cadrul întâlnirii s-a adus în discuție ”nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova”.

”De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”, a completat Maia Sandu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, duminică seară.

Sandu a fost învestită în fruntea Republicii Moldova în cadrul unei ceremonii ce a avut loc pe 24 decembrie. Câteva zile mai târziu, pe 29 decembrie, mai exact, președintele Klaus Iohannis avea să ajungă la Chișinău, într-o vizită oficială.

Rolul Parchetului European

Parchetul European este un for independent al Uniunii însărcinat cu investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii (de exemplu fraudă, corupție sau fraudă transfrontalieră în materie de TVA care depășește 10 milioane de euro).

În acest scop, Parchetul European desfășoară investigații, efectuează acte de urmărire penală și exercită acțiunea publică în fața instanțelor competente din statele membre. Citește mai multe AICI.

350 afisari

1 COMENTARIU

  1. Doamna Maia si nu te-a imbiat Luluta cu niscaiva protocoale,sa infiintezi dela Nistru pan-la Prut o livada de portocali incadrata de unitati de elita,si eventual sa te invete cum se fabrica un Dosar,chiar sa-ti propuna se „te ajute „cu niste specialisti de pe aici dela noi,dela Statul de drept care este plin de „specialisti”?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger