AcasăNewsMaia Sandu dă și pe la Guvernul Dăncilă (VIDEO)

Maia Sandu dă și pe la Guvernul Dăncilă (VIDEO)

Premierul Dăncilă l-a primit pe omologul său din Republica Moldova, Maia Sandu, însă numai după ce șefa Cabinetului moldovean l-a vizitat mai întâi pe președintele Iohannis.

Maia Sandu și Viorica Dăncilă (Sursa foto: gov.ro)

Deși legea protocolului național arată că, în cadrul ceremoniilor publice, președintele țării este cel dintâi pe ordinea de precădere, cutuma diplomatică a stabilit ca vizitele între reprezentanții statali să se organizeze și să se desfășoare de omologi. În schimb, prim-ministrul Republicii Moldova a fost primit la Palatul Victoria de şefa Executivului României după ce a avut deja marți o discuţie cu Iohannis.

În cadrul întâlnirii cu Dăncilă, Maia Sandu asigură că a „încurajat companiile din România să investească în Republica Moldova”.  Iar după discuțiile cu omologul său, premierul de la Chișinău a declarat că a salutat creşterea prezenţei mediului de afaceri din România în mediul economic al acelui stat.

Dăncilă: „Cele două guverne vor începe să lucreze în cadrul unui grup de lucru interguvernamental”

Viorica Dăncilă a refirmat, în cadrul discuției de marți, deplina disponibilitate a Guvernului României de a continua Parteneriatul Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, baza relaţiei bilaterale dintre cele două ţări.„Putem avea în vedere proiecte care să susţină avansul european al Republicii Moldova”, a transmis Dăncilă.

„Va fi un demers concret, substanţial şi cu impact imediat din perspectiva obiectivului comun de îmbunătăţire a vieţii tuturor cetăţenilor din Republica Moldova, precum şi un reper al interesului nostru comun de consolidare a parteneriatului bilateral. Doresc să o asigur pe doamna prim ministru că România va continua sprijinul pentru Republica Moldova în raport cu partenerii europeni şi transatlantici. De asemenea, am subliniat, în discuţiile cu doamna prim-ministru şi relevanţa majoră acordată de România reglementării conflictului din regiunea Transnistriană, cu respectarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi cu neafectarea vectorului său proeuropean”, a mai spus șefa Cabinetului de la București.

Încă din 16 iunie, Viorica Dăncilă a anunţat că i-a transmis premierului Maia Sandu o invitaţie de a veni la Bucureşti. Cu acea ocazie, premierul român şi-a exprimat încrederea că Executivul de la Chişinău va continua parcursul european al Republicii Moldova, prin implementarea cu succes a reformelor necesare, a Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea Europeană.

[youtube]pNQOvyUaKh0[/youtube]

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
699 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger