Cauta

Maia Morgenstern, traumatizată după o reuniune a șefilor de instituții de cultură. Ar fi fost apelată cu un cuvânt antisemit

Maia-Morgenstern

Maia Morgenstern, traumatizată după o reuniune a șefilor de instituții de cultură. Ar fi fost apelată cu un cuvânt antisemit

Momente tensionate şi traumatizante pentru actriţa Maia Morgenstein. Ea pretinde că, la o ședință a directorilor de teatre, unul dintre aceștia i s-a adresat cu un apelativ antisemit.

Artista a scris, pe Facebook, că cel care a folosit cuvântul i-a replicat relaxat, să nu se supere, pentru că l-a rostit „în glumă”.

Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită„, spune Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat.

Iată ce a postat Maia Morgenstern pe Facebook:

Sunt felul de om care reacționează post traumatic. Ce-o mai fi însemnând și asta. Ce vreau să spun este că paralizez în momentul șocului. O fi bine, o fi rău… cine mai știe?

Concret, am fost invitată oficial la o întrunire pentru directori de teatre și instituții publice de cultură, sub genericul „Vocea teatrului licean bucureștean”. Lucru mare, oficiali. Chestiuni importante la ordinea zilei.

Ajung cu câteva minute mai devreme. Directori, consilieri, reprezentanți: autoritățile. Pășesc zâmbitoare către colegii mai mari, să-i salut, să le dau binețe.

Și iată ce-mi aud urechile: ‘Hai s-o facem așa, jid…’ – ooops, eu n-am voie să scriu cuvântul acela (că-mi șterge FaceBook postarea), este permisă doar pronunțarea…

Am încremenit. Ce-ați spus? Răspunsul a venit promt, relaxat: ‘Hai, nu te mai supăra. Am spus așa în glumă…’ Nu, nu pot să nu mă supăr! Nu când îl pronunță oameni de cultură. Nu când este pronunțat într-un cadru oficial. Și nimeni n-a părut deranjat.

În afară de mine, căci am ajuns, normal, să mă simt eu deplasată că m-a lovit o scîrbă fără margini. Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită. Tremur„, a scris actriţa.

Actorii au susţinut-o pe Maia Morgenstern

Un mesaj de solidaritate pentru actriţă a venit din partea Oanei Pellea: „Orice atitudine rasistă, orice jignire rasista, orice manifestare rasistă este absolut de neacceptat și de condamnat!„.

Sunt alături. Nu am toleranță pentru nicio formă de rasism„, a scris la rândul lui actorul Marius Manole.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version