AcasăNewsMaia Morgenstern, traumatizată după o reuniune a șefilor de instituții de cultură....

Maia Morgenstern, traumatizată după o reuniune a șefilor de instituții de cultură. Ar fi fost apelată cu un cuvânt antisemit

Maia-MorgensternMaia Morgenstern, traumatizată după o reuniune a șefilor de instituții de cultură. Ar fi fost apelată cu un cuvânt antisemit

Momente tensionate şi traumatizante pentru actriţa Maia Morgenstein. Ea pretinde că, la o ședință a directorilor de teatre, unul dintre aceștia i s-a adresat cu un apelativ antisemit.

Artista a scris, pe Facebook, că cel care a folosit cuvântul i-a replicat relaxat, să nu se supere, pentru că l-a rostit „în glumă”.

Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită„, spune Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat.

Iată ce a postat Maia Morgenstern pe Facebook:

Sunt felul de om care reacționează post traumatic. Ce-o mai fi însemnând și asta. Ce vreau să spun este că paralizez în momentul șocului. O fi bine, o fi rău… cine mai știe?

Concret, am fost invitată oficial la o întrunire pentru directori de teatre și instituții publice de cultură, sub genericul „Vocea teatrului licean bucureștean”. Lucru mare, oficiali. Chestiuni importante la ordinea zilei.

Ajung cu câteva minute mai devreme. Directori, consilieri, reprezentanți: autoritățile. Pășesc zâmbitoare către colegii mai mari, să-i salut, să le dau binețe.

Și iată ce-mi aud urechile: ‘Hai s-o facem așa, jid…’ – ooops, eu n-am voie să scriu cuvântul acela (că-mi șterge FaceBook postarea), este permisă doar pronunțarea…

Am încremenit. Ce-ați spus? Răspunsul a venit promt, relaxat: ‘Hai, nu te mai supăra. Am spus așa în glumă…’ Nu, nu pot să nu mă supăr! Nu când îl pronunță oameni de cultură. Nu când este pronunțat într-un cadru oficial. Și nimeni n-a părut deranjat.

În afară de mine, căci am ajuns, normal, să mă simt eu deplasată că m-a lovit o scîrbă fără margini. Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită. Tremur„, a scris actriţa.

Actorii au susţinut-o pe Maia Morgenstern

Un mesaj de solidaritate pentru actriţă a venit din partea Oanei Pellea: „Orice atitudine rasistă, orice jignire rasista, orice manifestare rasistă este absolut de neacceptat și de condamnat!„.

Sunt alături. Nu am toleranță pentru nicio formă de rasism„, a scris la rândul lui actorul Marius Manole.

author avatar
Andrei Ștefan
695 afisari

12 COMENTARII

  1. Maia Morgenstern este, totuși, o mare artistă, care ne-a făcut multă cinste și pe plan internațional – vezi colaborarea minunată și binecuvîntată cu Mel Gibson, Jim Caviezel (Patimile lui Hristos) ș.a. Nu se poate să vii cu glume imbecile la adresa nimănui, darămite a unei astfel de valori. Rușine, ăluia!

  2. Dna Maia a fost o buna actrita pana cand a inceput sa o dea pe corectitudine politica.Daca romanii ar fi atat de antisemiti ,precum ne spune in povestile d-sale, nu ar fi facut sali pline la piesele de teatru in care a jucat si nu ar fi fost promovata drept una dintre cele mai mari actrite din Romania contemporana .Se poate ,dna?Este rusinos ce faceti unui popor care in al doilea razboi a ajutat si protejat etnia dvs atat cat a putut.Ungaria lui Horty a trimis in lagarele naziste 800000 de evrei ,ciudat este ca astazi pare ca o respectati mult mai mult decat Romania.

  3. Mie de aceasta cucoana nu-mi place de loc, aprolpiindu-se de politica, si-a facut de lucrul cu gasca lui pitigoi, a mai avut probleme ceva mai in urma cu vriatiuni pe aceeasi tema, cat si povestea cu ITP-ul, avand idei cretine ca Oana Pelea, in loc sa-si vada de cratita lor.In Ardeal daca ii zici cuiva ca est ca un jidan, inseamna ca esti descurcaret, poate jmecher, in nici un ca un afront.Cucoana se cam baga in seama, neavand prea multe merite.

  4. Madama asta nu mai are unde „juca”….si cauta sa nu o uite lumea provocind dispute sterile si fara obiect. Doamna …scuza-ma….dar MARS !

  5. Marius Manole , un mare nimeni !!! Un pseudo actor , un pitic !!! Un fomist care , sigur a facut panza de paianjan la cur , din cauza postului.. Oana Pellea , alta rapandula , care traieste in umbra tatalui sau..Iaca , astia sunt ofuscatii ..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger