AcasăNewsMAI: vremea rea a afectat 54 de localitati din 12 judete/mai multe...

MAI: vremea rea a afectat 54 de localitati din 12 judete/mai multe gospodarii, fara energie electrica

Nu mai putin de 20 de locuinte din judetele Olt, Mehedinti, Valcea si Giurgiu, si 66 de curti si gradini din Olt, Dambovita, Mehedinti, Arges, Valcea, Gorj, Ilfov si Giurgiu au fost inundate, in ultimele 24 de ore. In ajutorul oamenilor din respectivele judete au ajuns echipaje ale Ministerului de Interne, iar, din cate a anuntat sambata purtatorul de cuvant al MAI, se continua interventia in 25 de localitati din judete aflate in sudul tarii – Dambovita, Giurgiu, Olt, Teleorman, Arges, Dolj, Valcea si Ilfov.

Nu mai putin de 1.200 de reprezentanti ai ministerului amintit, au intervenit, cu ajutorul 600 de mijloace tehnice, pentru a limita efectele vremii nefavorabile care au afectat mai multe zone ale tarii. Cel mai important aspect care s-a desprins din datele anuntate in prima parte a zilei de Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI, a fost acela ca la momentul anuntarii evaluarii situatiei de pe teren nu existau nici persoane in pericol si nici localitati izolate. In total, 54 de localitati de pe raza a 12 judete au fost afectate de conditiile meteo nefavorabile.

In cursul noptii de vineri spre sambata, insa, au fost mai multe interventii de amploare, printre care cea din localitatea vranceana Babeni, necesara dupa ce s-a constatat aparitia unui risc de inundatii, odata ce digul canalului colector ce strabate orasul s-a fisurat. De asemenea, echipajele din cadrul MAI au fost prezenti in localitatea teleormaneana Plosca, unde, din cate a anuntat Dajbog, „Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis realizarea unei brese de scurgere sub calea ferata pe relatia Alexandria – Rosiori de Vede, lucrare necesara pentru a evita inundarea a peste 50 de case din localitatea Plosca”. Ambele operatiuni au fost incheiate cu bine, fiind evitat riscul la adresa persoanelor aflate in zona si a gospodariilor lor.

Insa problemele cauzate de vremea nefavorabila nu s-au incheiat. Din cate a anuntat MAI, sambata dimineata, oamenii aflati in 20 de localitati de pe raza judetelor Galati, Prahova, Vrancea, Bacau, Mehedinti si Valcea nu aveau curent electric. Cum echipele de interventie s-au deplasat pe teren pentru a incerca remedierea situatiei, se spera ca prblemele sa fie rezolvate cat mai repede.

La nivel rutier, de exemplu, sunt probleme pe trei drumuri judetene – DJ 641, inundat pe o portiune de peste 70 de metri, de apele raului Teslui, motiv pentru care s-a decis devierea circulatiei, pe DJ 653, in comuna Schitu se circula cu restrictii, iar pe 644 A, in comuna Morunclav, soferii pot circula pe un singur sens de mers. Totodata, conform aceleiasi surse, pe DN67C Ranca – Novaci, utilajele se afla pe teren, in vederea deszapezirii portiunii situate intre kilometrii 22 si 34.

183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger