AcasăNewsMai vine primavara? Iata cum va fi vremea in urmatoarele sapte zile!

Mai vine primavara? Iata cum va fi vremea in urmatoarele sapte zile!

Vestile privind prognoza meteo in saptamana 8 – 14 aprilie nu sunt cele mai bune, insa la finalul acestui interval se intrevede o mica posibilitate ca primavara sa-si intre in drepturi si sa ne bucuram de soare si temperaturi ridicate.

Agentia Nationala de Meteorologie a anuntat ca, incepand cu data de 8 aprilie, se va resimti o racire care va determina valori termice situate in jurul a 6 grade ziua si 0 grade noaptea. De joi, insa, temperata va urca treptat, astfel incat de la o zi la alta vom avea parte de vreme din ce in ce mai frumoasa, pana cand, duminica, mercurul din termometre va arata maxime de 12 grade, iar noaptea minime de 2 grade.

In Banat, incepand de luni se va resimti o racire care va determina valori termice situate intre 6 grade ziua si 0 grade noaptea. De joi, 11 aprilie, se va inregistra o incalzire usoara de la o zi la alta, pana la maxime de 12 grade, ziua, in ultimele zile din intervalul de prognoza, iar minime nocturne de 2 grade. In aceasta perioada exista probabilitatea de aparitie a ploilor, in general slabe.

Pentru Crisana, meteorologii  anunta o incalzire treptata a temperaturilor, de la valori medii de 7 grade ziuain data de 8 aprilie, pana la 11 grade duminica. In acest interval, minimele nocturne se vor situa, in medie, in jurul valorii de 0 grade. Toata saptamana se vor semnala ploi, fiind mai insemnate cantitativ in perioada 8-9 aprilie.

In Transilvania temperaturile minime vor cobori cu 2 sau 3 grade sub limita de inghet, in intervalul 8-14 aprilie, iar ziua  se vor inregistra, in medie, valori maxime de 6 pana la 8 grade. Ploile vor fi prezente pe tot parcursul perioadei de prognoza.

Pentru Maramures vestile sunt la fel de rele,  intre 8 si 14 aprilie ziua se vor inregistra temperaturi intre  7 si 10 grade, in timp ce minimele nocturne vor cobora sub 0 grade. In acest interval se vor semnala in general ploi slabe, insa apare posibilitatea de lapovita in cursul noptilor si al diminetilor.

Nici Moldova nu are parte de vestile mai bune, in perioada 8-14 aprilie, chiar daca meteorologii au anuntat o usoara tendinta de crestere a regimului termic, insa, in medie, mercurul din termometre nu va urca pana duminica decat cu 2 – 3 grade. Luni este posibil sa se inregistreze ploi destul de insemnate cantitativ, iar de marti pana joi este probabila aparitiei lapovitei pe timpul noptilor, mai ales in nordul regiunii.

In Dobrogea, in urmatoarea perioada se va inregistra un nou proces de racire a vremii. Astfel, pe 8 aprilie, maximele vor cobori spre valori medii de 7 grade, dupa care vor creste treptat pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Minimele nocturne, negative intre 9 si 11 aprilie, se vor situa, incepand de vineri, usor peste limita de inghet. Luni se vor inregistra ploi importante cantitativ, iar in restul perioadei vor fi ploi slabe.

Pentru Muntenia, meteorologii au anuntat temperaturi de 10 grade luni, dupa care, pana duminica vor creste usor de la o zi la alta, ajungand la 12 grade duminica. Minimele nocturne se vor situa, in tot intervalul, in jurul valorii medii de 1 grad Celsius. Pe tot parcursul intervalului de prognoza, local si temporar, va ploua slab.

Oltenia: Luni se va inregistra o temperatura de maxim 10 grade, dupa care regimul termic va marca o crestere usoara si treptata, spre valori de 12 grade ziua si 2 grade Celsius noaptea, la sfarsitul perioadei de prognoza. Local si temporar va ploua pe tot parcursul perioadei de prognoza.

Iar la munte, in intervalul 8 – 14 aprilie, maximele termice vor fi de 0 pana la 2 grade Celsius, iar valorile minime vor fi negative, pana la valori de -7 , -4 grade. Vor fi precipitatii, predominant ploi la altitudini mai mici de 1800m, in timp ce la altitudini mari se vor semnala mai ales precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare.

author avatar
Alina Costache
1.402 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger