AcasăNewsMai rasfirati, americanilor, mai rasfirati!

Mai rasfirati, americanilor, mai rasfirati!

Hans Klemm detine suprematia amestecatului prin oalele romanesti, incat mamaliga se prinde de fundul ceaunului

Eu nu cred ca ambasadorul Hans Klemm a ajuns fata in fata cu Tudorel Toader, ministrul Justitiei, pentru a pune o pila la evaluarea pe care acesta o face Procurorului-general Augustin Lazar si Codrutei Kovesi, Procurorul-sef al DNA. Mai ales ca evaluarea era gata si nu mai avea ce adauga sau modifica.

Hans Klemm detine suprematia amestecatului prin oalele romanesti incat mamaliga se prinde de fundul ceaunului

Ca ambasadorii americani fac si desfac prin Romania fel de fel, discutand cu ministri, politicieni si procurori este doar pentru a ne feri – cred eu – sa cadem in greseala facuta de ei, atat de des incat pare regula, ca vreun amarat sa zaca  20, 30 sau 40 de ani prin inchisoare, dupa care se constata ca e nevinovat. Justitie si adevar, nene, nu lasi omul sa putrezeasca in puscarie. Hai, 30-40 de ani e altceva.

Omniprezentul Hans Klemm

Acum, ca s-a nimerit ca Hans Klemm sa-l viziteze pe Tudorel Toader tocmai cand omul terminase cu evaluarea celor doi este doar o coincidenta. Toti ambasadorii au cate ceva de rezolvat pe aici, numai ca cei mai multi prefera discretia specifica diplomatiei. Americanii, insa, daca nu fac spectacol din asta, ca de Ziua Independentei, nu o mai fac deloc. Atentia lor pentru tot ce tine  de politic, de Justitie, de economie si de viata sociala nu e ceva nou. Acelasi Hans Klemm alerga ca o gazela cand incerca sa convinga PSD ca nebunaticul Zgonea trebuie reprimit in patul politic, chiar daca a pacatuit cu orgoliul. Si tot ambasadorul o felicita din toata inima pe Livia Stanciu, fosta presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru eforturile Romaniei de respectare a statului de drept. Serios? Ce daca Mariana Rarinca a stat nevinovata in puscarie din cauza Liviei Stanciu, asta e, mai greseste si Justitia. Sa zica mersi ca nu a stat 40 de ani, dupa modelul american.

Vasile + Gicu = LOVE!

„Monica Macovei este pentru mine inima reformei sistemului judiciar din Romania. Ea este mentorul meu”, declara fostul ambasador Mark Gitenstein, dedulcit inca din epoca Basescu la toate avantajele ce decurg din controlarea unei mari bucati din Fondul Proprietatea. Sa juri ca era ambasador al Fondului, nu al SUA! Hai, sa-ti placa Monica Macovei, ca femeie, e una. Chestiune de gust. Dar sa spui ca iti este si mentor mi se pare prea mult, mai ales daca mi-o amintesc cum lupta ea impotriva propriei tari, promovand mahalaua si circul jegos in Parlamentul European. Alfred Moses ramane, insa, cel mai fascinant ambasador american. L-a sucit de creieri pe fostul premier Victor Ciorbea cu lobby-ul pentru agricultura americana pana cand graul a uitat sa incolteasca, si cu NATO pe fostul presedinte Emil Constantinescu, conditionand accesul Romaniei numai dupa vanzarea fostului hotel Bucuresti, actual Radisson Blu. S-a dat ieftin, ca era pentru un prieten de-al lui. Si langa ei, din nou Klemm, care este de acord cu casatoriile gay, despre care insinueaza, diplomatic, ca ar trebui sa ne placa si noua. Cand? Inainte sau dupa? Sau in loc de? Domnu’ Klemm, mai rasfirati, domnu’, ca la atatea idei americane ne emotionam rau de tot!

author avatar
Valentin Boeru
1.965 afisari

2 COMENTARII

  1. Klemm se poarta ca pe teritoriile confiscate de la indienii sioux, suntem colonia lui. Fara indoiala ca s-a dus la Tudorel Toader sa o salveze pe protejata americana Kovesi, prin trimiterea acesteia la Bruxelles.

    • Bravo, americanilor! Idolului vostru anticoruptie trebuie sa i se spele si parfumeze cariera si existenta, ca sa puteti sta langa ea. Desteapta alegere ati mai facut!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger