AcasăNewsMai mulți elevi români au câștigat un concurs, impresionând specialiștii NASA. Ce...

Mai mulți elevi români au câștigat un concurs, impresionând specialiștii NASA. Ce impediment există în calea ridicării premiului

sursa foto: captură video Digi24

Reușitele elevilor români merită din plin să fie menționate și lăudate. Sunt o sursă de mândrie și, până la urmă, de optimism, într-o perioadă în care se vorbește tot mai des de incidente apărute în școli, cu episoade de violență adesea filmate și postate pe rețele de socializare, fenomen care îngrijorează deopotrivă părinții și cadrele didactice.

O performanță cu totul specială aparține mai multor elevi români, care au fost remarcați de către experții Agenției spațiale americane – NASA.

Proiect impresionant

E vorba despre opt elevi români care i-au impresionat pe specialiștii NASA cu proiectul lor pentru o casă a viitorului, câștigând concursul anual al Agenției spațiale americane, potrivit digi24.ro.

Elevii au reușit performanța de a uimi juriul de la NASA cu proiectul lor despre mutarea omenirii pe planeta Jupiter. Pentru proiectul lor, aceștia au luat în calcul elementele semnificative pentru ca oamenii să poată trăi acolo. Inclusiv oxigenul și gravitația artificială. Dar și energia extrasă direct din spațiu.

Ce „hop” mai au de trecut: ține de latura financiară

Tinerii au lucrat timp de 9 luni la proiectul care le-a adus premiul 2 la competiția internațională. Competiție la care au participat peste 26.000 de elevi din nu mai puțin de 19 țări.

Doar că până să poată merge sa-și ridice premiile de la NASA, mai au un „hop” de trecut. Să facă rost de banii necesari deplasării. O sumă care ar depăși 20.000 de dolari. „Cam 21 de mii de dolari, cu totul. Cu bilete de avion, cazare, mese, vize”, spune Cornelia Văiceanu – profesor coordonator.

author avatar
Andrei Coman
290 afisari

6 COMENTARII

  1. Doar întreținerea minciunii cu Spațiul Comic, fără s, spălarea creierului copiilor noștri.

  2. L-il da odata cu armamentul cumparat, adica peste 30 de ani, odata cu f-35 , tancuri, taburi !

  3. Pot ridica premiul in cash printr-o procura data unei persoane de incredere din SUA care sa le trimita banii prin Western Union Online.
    Procura notariala trebuie sa aibe formatul apostilei ca sa fie recunoscuta de autoritatile americane.
    Nu trebuie sa mearga intreaga echipa in persoana in SUA, daca ministerul educatiei nu are bani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger