AcasăNewsSe întâmplă în România! Pedofil periculos, prins de polițiști cu ajutorul copiilor!

Se întâmplă în România! Pedofil periculos, prins de polițiști cu ajutorul copiilor!

Mai mulți copii din Pitești au dat dovadă de un mare spirit civic: I-au ajutat pe polițiști să prindă un bărbat acuzat de agresiune sexualăMai mulți copii din Pitești au dat dovadă de un mare spirit civic: I-au ajutat pe polițiști să prindă un bărbat acuzat de agresiune sexuală

Mai mulți copii din Pitești au dat dovadp de un mare spirit civic și au fost felicitați de polițiști după ce au ajutat autoritățile să prindă un bărbat acuzat de agresiune sexuală împotriva a două minore.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, prins cu ajutorul copiilor, a acostat două fete de 12 ani într-un parc din Pitești și le-a atins indecent. Ulterior, a fugit cu rucsacul uneia dintre ele.

Bărbat acuzat de agresiune sexuală, prins cu ajutorul unor copii

Martorii incidentului au fost mai mulți copii care au sunat imediat la 112 și au informat autoritățile despre semnalmentele bărbatului.

Se pare că acesta avea antecedente penale și a fost reținut la scurt timp după sesizarea incidentului.

În prezent, acuzatul esteplasat în arest preventiv pentru 30 de zile după ce i-a fost deschis dosar penal pentru agresiune.

În 2019, a fost aprobată „Legea privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum și pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național de Date Genetice Judiciare”.

„Evitarea contextului în care agresorul poate repeta o faptă pentru care a fost anterior condamnat/judecat este esențială în combaterea și prevenirea recidivei. Rolul acestui registru nu este de a nega existența sau importanța reabilitării și nici de a pedepsi suplimentar persoanele înscrise, ci are ca scop prevenția”, declara, la momentul respectiv, inițiatoarea demersului legislativ, deputatul independent Oană Bizgan.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger