AcasăNewsMai multe vagoane ale unui tren de marfa au deraiat, in Salaj....

Mai multe vagoane ale unui tren de marfa au deraiat, in Salaj. Ce solutii s-au gasit pentru calatori!

O situatie neprevazuta a dus la blocarea traficului pe o sectie de cale ferata, afectand inclusiv parcursul trenurilor de calatori care ar fi trebuit sa ruleze in zona respectiva. CFR a gasit, insa, o solutie pentru pasageri: transportul auto pe distanta Ileanda-Jibau si retur.

Situatia arata astfel: zece vagoane ale unui tren de marfa – care transporta sare- au deraiat, in cursul noptii trecute, la intrare in statia Letca (o comuna din judetul Salaj-n.r). Din fericire, in urma accidentului nu au existat victime, insa traficul feroviar a fost afectat pe sectia Jibou – Letca – Ileanda – Dej Calatori si, cel mai probabil vor mai fi probleme si zilele viitoare, pana cand vagoanele vor fi ridicate.

Cert este ca, pentru ziua in curs, CFR Calatori a gasit solutii pentru preluarea pasagerilor care au de strabatut distanta respectiva. Astfel, din cate se precizeaza intr-un comunicat al companiei, s-a decis ca pasagerii cu destinatiile Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Bucuresti Nord sa circule cu trenurile aflate in circulatie pana la statiile Jibou si respectiv Ileanda, in timp ce intre localitatile Jibou  – Ileanda si retur vor fi preluati si transportati cu mijloace auto.

Mai precis, pasagerii de la trenul  IR 1746 Satu Mare – Baia Mare – Jibou – Letca – Ileanda – Dej Calatori – Bucuresti Nord vor circula pana la Jibou, intre Jibou si Ileanda se asigura transbordarea cu mijloace auto, pe distanta Ileanda – Cluj Napoca – Sighisoara – Brasov – Bucuresti Nord vor circula cu trenul suplimentar IR 12590.  Totodata, pasagerii de la trenul IR 1641/R 4090 Bucuresti Nord – Brasov – Dej Calatori – Letca – Jibou – Baia Mare – Satu Mare, vor circula cu acest tren pana la Ileanda, intre Ileanda si Jibou se asigura transbordarea cu mijloace auto, iar pe distanta Jibou – Baia Mare – Satu Mare vor circula cu trenul suplimentar IR 12591. Nu in ultimul rand, CFR Calatori mentioneaza ca si pentru trenurile Regio se asigura transbordarea pasagerilor intre Jibou – Ileanda si retur.

Un alt aspect important de mentionat este urmatorul: calatorii care au bilete/abonamente la trenurile afectate si vor sa renunte la calatorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/calatoriilor, anunta reprezentantii companiei.

394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger