AcasăNewsMai multe cutremure au avut loc în Româna, în decurs de doar...

Mai multe cutremure au avut loc în Româna, în decurs de doar câteva ore. Ce magnitudini au avut seismele

sursa foto: romaniatv.net

Patru cutremure s-au produs în România, în decurs de doar câteva ore, unul dintre ele având 3,5 grade pe Richter.

Toate cutremurele din această serie de seisme ce au avut loc la primele ore ale zilei de joi au fost slabe ca magnitudine.

Cel mai recent seism s-a produs în dimineața zilei de joi, 5 octombrie, la ora 03:50, în zona seismică Vrancea – Buzău, la adâncimea de 128 kilometri, potrivit datelor anunțate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Și a avut 3,5 grade. Conform infp.ro, acest cutremur s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km N de Ploiești, 55km NV de Buzău, 56km SE de Brașov, 61km SE de Sfântu-Gheorghe, 80km SV de Focșani, 81km NE de Târgoviște.

Cu doar câteva minute înainte, respectiv la ora 03:36, tot în zona seismică Vrancea – Buzău avusese loc un cutremur slab, de 2,2 grade, produs la adâncimea de 22,2 kilometri.

Specialiștii au anunțat că seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 25km N de Buzău, 51km SV de Focșani, 73km NE de Ploiești, 92km SE de Sfântu-Gheorghe, 93km E de Brașov, 98km V de Brăila.

Cutremur și în Dobrogea

Și tot în 5 octombrie, dar la ora 03:27, a avut loc în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, un cutremur slab, de 2,4 grade, la adâncimea de 20,6 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 40km V de Focșani, 52km N de Buzău, 74km E de Sfântu-Gheorghe, 83km E de Brașov, 89km NE de Ploiești.

De asemenea, cu puțin înainte de miezul nopții de miercuri spre joi, mai exact în 4 octombrie, la ora 23:54, în Dobrogea – Tulcea a avut loc un cutremur slab cu magnitudinea 2.4, la adâncimea de 1.0 km. Din datele postate pe infp.ro, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 63km E de Izmayil, 65km E de Tulcea.

272 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger