AcasăNewsMai multe ambulante in Capitala, dupa ce solicitarile au crescut

Mai multe ambulante in Capitala, dupa ce solicitarile au crescut

Cum s-au inmultit apelurile la Salvare, autoritatile spun ca s-au gasit solutii sa creasca si numarul echipajelor care sa raspunda solicitarilor.

Drept urmare, pe fondul cresterii cu peste 30% a solicitarilor, atat la nivelul Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov, cat si la cel al SMURD-ului s-a luat decizia suplimentarii numarului de echipaje.

Concret, cum in ultimul interval s-a constatat ca, fata de cele 100-1200 de apeluri de ajutor primite in mod uzual la Ambulanta Bucuresti Ilfov, au fost inregistate peste 1.600, responsabilii in materie – adica Ministerul Sanatatii (MS) si Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului de Interne -au decis ca e cazul sa fie suplimentat numarul echipajelor.

Astfel, din cate anunta televiziunile de stiri, in baza a ceea ce s-a anuntat sambata din directia Ministerului Sanatatii, daca vineri au lucrat 8 ambulante de tip B si C (cu medic) in plus fata de numarul obisnuit, in noaptea de vineri spre sambata numarul suplimentar al acestor tipuri de echipaje s-a dublat. Trei dintre acestea au venit din provincie, respectiv din judetele Arges (2) si Prahova.

Tot pe fondul cresterii numarului de cereri de ajutor primite din directia populatiei, si la nivelul SMURD-ului au aparut suplimentari de echipaje, doua dintre ele aduse din Teleorman.

Ar mai fi de orecizat ca masurile vin in contextul controverselor aparute pe marginea decesului subit al actorului si cantaretului Ioan Gyuri Pascu. Dupa moartea artistului s-a aflat ca, in noaptea in care s-a simtit rau, au fost facute trei apeluri la 112 si ca intr-o prima faza doctorita care a raspuns primei solicitari la adresa la care se afla acesta i-a dat un calmand, pentur un „atac de panica”.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger