AcasăNewsMAI le cumpara "gaborilor" tablete de 500.000 de euro

MAI le cumpara „gaborilor” tablete de 500.000 de euro

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va derula, in Bucuresti si in judetele Constanta si Brasov, un proiect-pilot prin care echipajele de ordine publica ce actioneaza in teren vor folosi tablete.

In cadrul proiectului-pilot, in valoare de 512.000 de euro, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) va achizitiona 665 de tablete si se va dezvolta sistemul de interconectare si comunicare securizata intre acestea.”Cu sprijinul acestor dispozitive, echipajele din teren vor beneficia de acces securizat si rapid la bazele de date si vor putea introduce in sistem informatii direct de la fata locului”, zice MAI.

Totodata, echipajele care intervin la urgentele semnalate prin sistemul 112 vor putea accesa pe timpul deplasarii la fata locului date preliminare privind istoricul altor evenimente semnalate la coordonatele respective, persoane implicate si eventualul trecut infractional al acestora. Ulterior acestui proiect-pilot, se intentioneaza ca astfel de dispozitive sa fie introduse si pentru echipajele de interventie ale Jandarmeriei Romane, Inspectoratului General pentru Imigrari si Politiei de Frontiera Romane.

author avatar
Catalin Dumitrescu
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger