AcasăNewsMAI isi deschide „sifonarii” in structurile de Politie

MAI isi deschide „sifonarii” in structurile de Politie

Conducerea MAI a finalizat proiectul noului ordin privind regimul disciplinar al politistilor. Care aduce modificari pe cat de substantiale, pe atat de criticate de cei vizati de noile reglementari.

Politistii sunt ingroziti de noile prevederi

Politistii care au aflat deja de ce li se pregateste, s-au aratat pur si simplu ingroziti de faptul ca sunt lasati la mana sefilor in ce priveste sanctionarea lor. Dar cel mai mult ii nelinisteste alin.2 din art. 29, care ii transforma practic in niste „sifoane”.

Cad consiliile de disciplina

Prin art. 29, alin. 2 din noul ordin, „turnatoria” este recunoscuta oficial in Politia Romana

Prima nemultumire a politistilor este legata, dupa cum sustin sursele noastre, de art. 16, alin. 3, prin care sefii vor putea de acum inainte sa-si sanctioneze direct subalternii cu mustrare scrisa sau diminuare salariala, fara a-i mai trece prin consiliile de disciplina. Nu sunt vazute cu ochi buni nici atributiile sporite acordate Corpului National al Politistilor (CNP) in efectuarea cercetarilor privind abaterile disciplinare, cadrele considerand ca membrii acestei asociatii profesionale vor fi avantajati, in dauna celor care nu cotizeaza la CNP. Dar „cuiul lui Pepelea” din noul ordin este alin. 2 din art. 29 : „Impotriva celor care formuleaza sesizari ori depun marturie sau contribuie, in orice fel, la lamurirea unor aspecte ale cercetarii prealabile, nu pot fi luate masuri disciplinare sau de alt gen”. Astfel, este exonerat de orice fel de raspundere orice politist care isi toarna colegii.

author avatar
Toni Matei
1.127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger