AcasăNewsMAI: Exercitiu la granita cu Serbia. Se testeaza capacitatea de raspuns in...

MAI: Exercitiu la granita cu Serbia. Se testeaza capacitatea de raspuns in fata fluxului de refugiati

Vicepremierul Oprea a dispus desfasurarea, in judetul Timis, la granita cu statul sarb, a unui exercitiu-test. Masura preventiva se aplica pe fondul crizei refugiatilor si a numarului tot mai mare de migranti ajunsi fie la granitele, fie pe teritoriul statelor vecine Romaniei.

Este vorba despre „un exercitiu de testare a capacitatii operationale de raspuns al autoritatilor romane, raportat la situatia inregistrata in statele din vecinatatea Romaniei, din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii”, dupa cum se precizeaza, sambata, intr-un comunicat al Ministerului de Interne.

Prezentul exercitiu reprezinta „o continuare a masurilor preventive si pro-active luate la nivelul institutiilor cu atributii din cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta” (CNSSU). In acelasi context, reprezentantii institutiei anunta faptul ca s-a mai aplicat o decizie luata in cadrul CNSSU condus de Oprea. Mai precis, „in ultimele saptamani, autoritatile romane au intensificat masurile de siguranta la frontiera Romaniei cu Serbia, prin dislocarea unor forte si mijloace logistice suplimentare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”.

Va reamintim ca vicepremierul pentru securitate nationala Gabriel Oprea a convocat si condus o astfel de reuniune Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, la finele lunii trecute, care a avut loc la sediul Guvernului.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger